Thumbnail
Ο αγώνας συνεχίζεται...

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Μάλιστα, προς μεγάλη της έκπληξη ενημερώθηκε ότι ο κ. Κόπτης είχε στείλει ήδη θετική εισήγηση για τις συγχωνεύσεις χωρίς καν να ακούσει αποφάσεις των ενδιαφερόμενων Δήμων.

«Του επισημάναμε επίσης ότι σε πολλά σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που οι ίδιοι και οι γονείς τους δεν γνωρίζουν καλά ή έως καθόλου Ελληνικά και οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους καμία βοήθεια (όπως το 30ο και το 12ο ) ακόμη και τα 25ρια τμήματα είναι απαγορευτικά», τόνισαν.

«Είναι σαφές ότι, μετά και από την αποστολή στο Υπουργείο της εισήγησης του ΠΔΕ υπέρ της συγχώνευσης, θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στη συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, γονέων  και μαθητών πληροφορηθήκαμε από τον κ. Κόπτση πως είχε στείλει θετική εισήγηση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα χωρίς καν να περιμένει τις αποφάσεις των ενδιαφερόμενων Δήμων! Μας διαβεβαίωσε μάλιστα  πως συμπεριέλαβε και τα επιχειρήματα των γονέων και των υπολοίπων φορέων, αλλά υπεραμύνθηκε των αποφάσεων και της αιτιολόγησης της ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα λοιπόν με την αιτιολόγηση της ΔΔΕ, το 13ο Γ/σιο και 17ο ΓΕΛ, καθώς και το 4ο Γ/σιο και ΓΕΛ, δεν είναι «βιώσιμα» σχολεία και πως υπάρχει διαρροή μετεγγραφών μαθητών σε άλλα σχολεία, παρέλειψε όμως να αναφέρει πως η διαρροή αυτή δεν είναι σχεδόν ποτέ  προς το 4ο, αλλά προς άλλα σχολεία του κέντρου τα οποία είναι ήδη κορεσμένα. Τονίσαμε πως η συγχώνευσή τους με το 4ο θα φέρει μεγαλύτερη διαρροή μαθητών λόγω των αποστάσεων. Όσο για το  30ο Γ/σιο εκτίμησε πως εκεί υπάρχει «γκετοποίηση»(!) των μαθητών και πως όλα γίνονται για το καλό των σχολείων, αφού έλαβε τη διαβεβαίωση από τη ΔΔΕ ότι -τάχα-  τα τμήματα για τα σχολεία που συγχωνεύονται δεν θα ξεπερνούν τους 25 μαθητές.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Όταν του επισημάναμε ότι σήμερα στο 30ο Γυμνάσιο ένα τμήμα της Α΄ τάξης λειτουργεί με 31 μαθητές, προσπάθησε να διαψεύσει τα στοιχεία μας. Και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις τα στοιχεία που έδωσε η ΔΔΕ δεν συμφωνούσαν με τα δικά μας. Του επισημάναμε επίσης ότι σε πολλά σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που οι ίδιοι και οι γονείς τους δεν γνωρίζουν καλά ή έως καθόλου Ελληνικά και οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους καμία βοήθεια (όπως το 30ο και το 12ο ) ακόμη και τα 25ρια τμήματα είναι απαγορευτικά.  Επιμείναμε στην ανάγκη μικρών τμημάτων που εξυπηρετούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τόσο τη μαθησιακή διαδικασία όσο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών.

Για το ζήτημα των μεγάλων αποστάσεων ανάμεσα στα σχολεία, αφού οι μαθητές έρχονται ήδη στο σχολείο τους από μακρινότερες περιοχές, ο Περιφερειακός Διευθυντής δέχτηκε πως τουλάχιστον η απόσταση μεταξύ του 30ού και του 12ου Γυμνασίου είναι αρκετά μεγάλη.

Του επισημάναμε μάλιστα ότι η μετακίνηση των μαθητών θα σημάνει και σχολική διαρροή και πως όλα τα υπό συγχώνευση σχολεία είναι βιώσιμα αρκεί να τα ενισχύσουν όπως πρέπει και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές  που είναι αναπτυσσόμενες, αυτά τα σχολεία έχουν μέλλον.

Είναι σαφές ότι, μετά και από την αποστολή στο Υπουργείο της εισήγησης του ΠΔΕ υπέρ της συγχώνευσης, θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση. Η Α΄ ΕΛΜΕ θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κηδεία
Ασύλληπτο! Γραφείο κηδειών πουλούσε ανθρώπινα μέλη και χορηγούσε ψεύτικη τέφρα
Βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών – Σορός γυναίκας έμεινε για 18 μήνες σε νεκροφόρα
Ασύλληπτο! Γραφείο κηδειών πουλούσε ανθρώπινα μέλη και χορηγούσε ψεύτικη τέφρα
italy
ΝΕΟ: 100.000 αναπληρωτές κυνηγούν αυτή την Πιστοποίηση Ιταλικών, Ισπανικών
Σε "στίβο μάχης" μπαίνουν πάνω από 100.000 αναπληρωτές για ΕΥΚΟΛΗ Πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών πριν το άνοιγμα των πινάκων
ΝΕΟ: 100.000 αναπληρωτές κυνηγούν αυτή την Πιστοποίηση Ιταλικών, Ισπανικών