Μια ΕΛΜΕ στη Ρόδο: Η μόνη που αποφάσισε αποκλειστικά ηλεκτρονικές εκλογές! Με διαγραφή απειλεί η ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Μαθαίνουμε ότι εξακολουθείτε να λαμβάνετε αντικαταστατικές αποφάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας

Η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσων είναι η μόνη ΕΛΜΕ της χώρας που αποφάσισε να διεξαχθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική διαδικασία, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ που έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου!

Η ΟΛΜΕ, με μια επιθετική ανακοίνωση, μιλά για αντικαταστατικές αποφάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας και προειδοποιεί την Α' ΕΛΜΕ ότι αν επιμείνει στην αντικαταστατική αυτή διαδικασία, θα εφαρμόσει το άρθρο 11 του καταστατικού της, το οποίο προβλέπει ακόμα και διαγραφή: 

«Ενώσεις που βεβαιωµένα εναντιώνονται στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της ΟΛΜΕ και αντιδρούν στην πραγµατοποίησή τους ή παραβαίνουν τις επιδιώξεις της ΟΛΜΕ και αντιδρούν στην πραγµατοποίησή τους ή παραβαίνουν τις διατάξεις του Καταστατικού και τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και του Συνεδρίου ή καθυστερούν αδικαιολόγητα την εκπλήρωση των οικονοµικών υποχρεώσεών τους προς την ΟΛΜΕ περισσότερο από ένα χρόνο υπόκεινται σε διαγραφή.»

Παράλληλα, σε δική της ανακοίνωση η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) κατηγορεί την ΕΛΜΕ για εκφυλισμό χωρίς τέλος και κατηγορεί την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι «μπαίνουν μπροστάρηδες στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, έχοντας τα πρωτεία σε ολόκληρη την χώρα αφού καμία άλλη ΕΛΜΕ δεν έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές εκλογές»

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι,

με απογοήτευση μαθαίνουμε ότι εξακολουθείτε να λαμβάνετε αντικαταστατικές αποφάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας.

Παρότι σας ενημερώσαμε τόσο για τις ισχύουσες αποφάσεις όσο και για τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όχι μόνο δεν απαντήσατε ως οφείλατε στην ΟΛΜΕ, αλλά συνεχίζετε να αγνοείτε τις αποφάσεις του κλάδου.

Κατόπιν τούτων, σας ενημερώνουμε ότι, εφόσον εμμείνετε σε οποιαδήποτε αντισυνδικαλιστική και αντικαταστατική διαδικασία (εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και ηλεκτρονικές εκλογές), στην επόμενη Γενική Συνέλευση των Προέδρων το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα εισηγηθεί να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό μέτρα (άρθρο 11) για την Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Είστε η μοναδική ΕΛΜΕ που επιχειρεί να  παρακάμψει τις δεσμευτικές αποφάσεις της ΓΣ των Προέδρων (05/04/2022) και να παραβιάσει το καταστατικό της ΟΛΜΕ και αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό ούτε καταστατικά ούτε πολιτικά.

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Στις 16/12 είναι προγραμματισμένες να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Η πλειοψηφία της απερχόμενης Διοίκησης εντελώς αιφνιδιαστικά και σε αντίθεση με ότι προβλέπει το καταστατικό, πήρε απόφαση για να γίνουν οι εκλογές ηλεκτρονικά. Τα προσχήματα που αξιοποίησε για τάχα διευκόλυνση των απομακρυσμένων νησιών γρήγορα κατέρρευσαν. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι των μικρών νησιών δήλωσαν την αντίθεση τους σε αυτήν την απόφαση. Ταυτόχρονα η ίδια η Ομοσπονδία(ΟΛΜΕ) τους καλούσε να μην εφαρμόσουν την απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές ως αντικαταστατική. Ωστόσο αντί να πάρουν πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση, ανακοίνωσαν την επέκταση των ηλεκτρονικών εκλογών και στο νησί της Ρόδου, χωρίς καν συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αποφεύγοντας ταυτόχρονα να απαντήσουν στις συνεχόμενες κλήσεις του εκπροσώπου της ΑΣΕ για να συνεδριάσουν μπροστά σε αυτά τα ζητήματα.

Ο κατήφορος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (Εκπ. Συνεργασία, ΠΕΚ) της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την δια ζώσης διαδικασία, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν την διαφάνεια και την μυστικότητα της ψήφου(δεν διασφαλίζεται αν αυτός που ψηφίζει πίσω από έναν υπολογιστή ενεργεί αυτοβούλως, αυτοπροσώπως, χωρίς πιέσεις και άλλες παρεμβάσεις). Από την άλλη συμβάλλουν καταλυτικά στην προσπάθεια να απονεκρωθούν τα Σωματεία και οι ζωντανές τους διαδικασίες, όπου ο εργαζόμενος θα μπορεί να ψηφίζει μακριά από κάθε συμμετοχή του στη ζωή του Σωματείου, μην έχοντας καμία επαφή, καμία ενημέρωση, κανένα διάλογο!

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία στο Δ.Σ. δεν έχει πάρει ούτε μία απόφαση στην κατεύθυνση οργάνωσης του αγώνα και της διεκδίκησης, ενώ ταυτόχρονα αγνοούσαν όλα τα ψηφίσματα που είχαμε καταθέσει και αφορούσαν, αξιολόγηση, ακρίβεια, κενά στα σχολεία, υποβάθμιση της υγείας.

Τώρα όμως μπαίνουν μπροστάρηδες στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, έχοντας τα πρωτεία σε ολόκληρη την χώρα αφού καμία άλλη ΕΛΜΕ δεν έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουν, ποιον ρόλο θέλουν να έχουν τα σωματεία σήμερα, δηλαδή να είναι γνήσιοι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής εφαρμόζοντας τους αντιλαϊκούς νόμους ενώ ταυτόχρονα να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης στην Ρόδο και σε όλα τα νησιά.

Ανεχτήκαμε ήδη αρκετά. Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Ήρθε η ώρα να νιώσουμε τη δύναμή μας!

Στις εκλογές στις 16 του Δεκέμβρη τους γυρνάμε την πλάτη, ενισχύουμε την ΑΣΕ αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο Σωματείο. Για να γίνει ασπίδα όλων των εργαζομένων, ο συμπαραστάτης και ταυτόχρονα ο οργανωτής των διεκδικήσεών μας!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας
Ένα διαφορετικό τεστ προσωπικότητας έχει γίνει viral και υπόσχεται να αποκαλύψει αυτό που μισείτε στον σύντροφό σας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας