anaplirotes kinitopoiisi
George Vitsaras / SOOC
Συνάντηση ΠΑΣΑΝ με ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ: “Εν κοιμίσει” ο γραπτός ΑΣΕΠ-Διορισμοί 1 προς 1-Τα θέματα που τέθηκαν

Με την υφυπουργό του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ), την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Ο ΠΑΣΑΝ κοινοποίησε τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση τα οποία έχουν να κάνουν με τη σύσταση οργανικών θέσεων, τους μόνιμους διορισμούς το 2024, το ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, τις άδειες ανατροφής, την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης και τις συνθήκες εργασίας.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η Δ. Μιχαηλίδου είπε πως ο  Γραπτός ΑΣΕΠ βρίσκεται «εν κοιμήσει».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΝ 

Σήμερα Τρίτη, 5/12/23, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διά ζώσης Συνάντηση του Συλλόγου ΠΑΣΑΝ, με το ΥΠΑΙΘΑ. Στην Συνάντηση στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος του ΠΑΣΑΝ, κυρία Κουκούλη Βασιλική, και το μέλος του ΔΣ, κυρία Κράχτη Ελισσάβετ, συζητήθηκαν φλέγοντα και καίρια ζητήματα του κλάδου με την Υφυπουργό Παιδείας, κυρία Μιχαηλίδου, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ, κύριο Κατσαρό και τον Διευθυντή, κύριο Γιαλούρη. 

Ακολουθούν οι θέσεις του Συλλόγου που μεταφέρθηκαν στην Συζήτηση και οι απαντήσεις που δόθηκαν. 

1) Σύσταση Οργανικών που έχουν προκύψει από την Δίχρονη: 

Το Υπουργείο αποδέχεται τα οργανικά κενά που εκκρεμούν και έχουν προκύψει από την Υποχρεωτική Δίχρονη Εκπαίδευση. Έχει ξεκινήσει ήδη η χαρτογράφηση των κενών αυτών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

2) Διορισμοί 2024: 

Οι διορισμοί του νέου έτους θα πραγματοποιηθούν κανονικά με το υπάρχον σύστημα και αναλογία 1 προς 1 επί των συνταξιοδοτήσεων. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια αύξησης του αριθμού αυτού με προσθήκη στους διορισμούς και κάποιων νέων οργανικών που θα προκύψουν από την χαρτογράφηση, χωρίς να μας δοθεί ακριβής αριθμός. 

3) Γραπτός ΑΣΕΠ/ Ανοιγμα Πινάκων κάθε χρόνο: 

Ο Γραπτός ΑΣΕΠ βρίσκεται «εν κοιμήσει» όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε από την κυρία Μιχαηλίδου. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί μας συνεχίζονται κανονικά από το υπάρχον. 

4) Άδειες Ανατροφής: 

Δύσκολο εώς αδύνατον να πραγματοποιηθεί η 9μηνη άδεια ανατροφής για αναπληρωτές καθώς δεν είναι εφικτό λόγω της Σύμβασης του ΕΣΠΑ. 

5) Συνέχιση Παράλληλης Στήριξης στο Ολοήμερο: 

Έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο πως υφίσταται ένας «συγκεντρωτισμός» του πρωινού Τμήματος ο οποίος δεν συμβαίνει στο Ολοήμερο. Ακολούθησε μία εκτενέστερη συζήτηση αναφορικά με τον θεσμό της ΠΣ και τις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών αυτής. Συζητήθηκαν λύσεις-προτάσεις σχετικά με την φύση της Συνδιδασκαλίας εντός της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, ενώ το Υπουργείο αποδέχτηκε πως χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ολοημέρου παραμένουν μόνοι- κάτι για το οποίο αναζητούν λύσεις και πόρους ώστε να στηριχθεί. 

6) Συνθήκες Εργασίας/ Διαλείμματα/ Μείωση Ωραρίου: 

Στο συγκεκριμένο θέμα το ΥΠΑΙΘΑ έδειξε κατανόηση και πλήρη γνώση για τις συνθήκες εργασίας των Νηπιαγωγών καθώς και τα ζητήματα τα οποία καλούνται καθημερινά να επιλύσουν μόνοι. Ως εκ τούτου, συνηγόρησαν στο επιφορτισμένο εκπαιδευτικό και διοικητικό ρόλο του Νηπιαγωγού σήμερα και δεσμεύτηκαν για άμεση λύση αναφορικά με την δυνατότητα έστω και ολιγόλεπτων διαλειμμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από το Υπουργείο πως ως κλάδος εργαζόμαστε στις πλέον απαιτητικές συνθήκες και αναζητούν άμεση λύση ώστε να βρισκόμαστε εκτός αίθουσας έστω και για λίγα λεπτά. Αναφερήκαμε στο γεγονός πως είμαστε ο μόνος κλάδος που βρίσκεται εντός αίθουσας την ώρα ειδικότητας και προτείναμε να έχουμε τον χρόνο εκείνο για διάλειμμα. Το Υπουργείο φάνηκε να συμφωνεί και δεσμεύτηκε για εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης. Από πλευρας ΥΠΑΙΘΑ τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να στελεχωθούν με δεύτερο εκπαιδευτικό τα Μονοθέσια Νηπιαγωγεία της Χώρας τα οποία βρίσκονται την στιγμή αυτήν σε προτεραιότητα ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα τα οποία συνέβησαν στο προηγούμενο διάστημα και για τα οποία έχουμε ήδη αποστείλει σχετική επιστολή. 

7) Ίδρυση Νέων Τμημάτων Ένταξης: 

Αναμένεται η ίδρυση Νέων Τμημάτων Ένταξης στα Νηπιαγωγεία της Χώρας 

Ο ΠΑΣΑΝ θα ήθελε καταρχάς να ευχαριστήσει θερμά το Υπουργείο για την τιμή και την πρόσκληση και να εκφράσει την πλήρη ικανοποίησή του από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο το Υπουργείο φάνηκε επιτέλους διατεθειμένο να ακούσει και να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς του κλάδου μας, τις αντικειμενικές δυσκολίες μας και τα προβλήματα τα οποία καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. 

Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν και έναν δίαυλο συνεχούς επικοινωνίας ώστε να οδηγηθούμε στην πλήρη ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας και την απρόσκοπτη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου. Επιπρόσθετα, ως ΠΑΣΑΝ θεωρούμε κομβική για την εξέλιξη του κλάδου την ημέρα αυτήν, μία ημέρα κατά την οποία η φωνή μας ακούστηκε εντός του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από χρόνια απουσίας μας. Ο Σύλλογος δυναμώνει και εξελίσσεται και με την στήριξη όλων των συναδέλφων βρίσκεται εδώ ώστε να διεκδικήσει και να κατακτήσει όσα πραγματικά δικαιούται, όσα θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας μας και όσα θα βοηθήσουν να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος, την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος το λειτούργημα το οποίο καθημερινά καλούμαστε να ασκήσουμε.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο...
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
amfitheatro-aei-foitites1
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
«Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται...
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια