πανεπιστήμιο αιγαιου
Όλες οι φοιτητικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό απέδειξαν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους. Η διάκρισή τους αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ατομική τους επιτυχία, αλλά επίσης την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται στο πανεπιστήμιο

Επιτυχία και δημιουργικότητα συναντούν τη διεθνή αναγνώριση, καθώς φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό παραγωγής εκπαιδευτικού βίντεο.

To Edit Video Challenge  https://www.editvideochallenge.org/ λαμβάνει χώρα κάθε Νοέμβριο επί 10 χρόνια και συμμετέχουν 12 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια από 11 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω της ομάδας Media Pedagogy http://www.mediapedagogy.gr/  από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το μοναδικό στην Ελλάδα που συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Η κεντρική ιδέα του διαγωνισμού είναι η εξής: Ανακοινώνονται 3 λέξεις κλειδιά και οι ομάδες των φοιτητών/τριών που συμμετέχουν έχουν μόλις 4 ημέρες να κινηματογραφήσουν, να μοντάρουν και να ανεβάσουν στο YouTube ένα εκπαιδευτικό βίντεο που περιλαμβάνει αυτές τις λέξεις. Ο διαγωνισμός έτρεξε από 22 Νοεμβρίου (ανακοίνωση των λέξεων κλειδιά στην ιστοσελίδα) μέχρι 1 Δεκεμβρίου (ανακοίνωση νικητήριου βίντεο). Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φέτος έλαβε δύο από τις τρεις διακρίσεις.

Βραβείο κοινού: Snow Globe https://www.youtube.com/watch?v=QEFsSHvRwVM (Άγγελος Ρίζος και Ευαγγελία Ντούρη, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης).
Ειδική αναφορά: Pontos, Never Forget https://www.youtube.com/watch?v=fYq9fb4hxkI (Δημήτρης Συμελίδης και Μαρία Ορφανού, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Όλες οι φοιτητικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό απέδειξαν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους. Η διάκρισή τους αντιπροσωπεύει όχι μόνο την ατομική τους επιτυχία, αλλά επίσης την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται στο πανεπιστήμιο.

Υπεύθυνος για την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ο Αλιβίζος (Λοΐζος) Σοφός http://www.lsofos.com/

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Όταν τα παιδιά δραπετεύουν... (Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Ηλιούπολη)
Κάθε φορά που βλέπω παιδιά πιεσμένα από πανελλήνιες, αξιολογήσεις, βαθμούς και άλλες βλακείες, κάθε φορά που ακούω για οικογένειες που δεν δέχονται...
Όταν τα παιδιά δραπετεύουν... (Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Ηλιούπολη)
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών μετά την τραγική υπόθεση
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του