Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από τους ερευνητές και το προσωπικό

Με νέα απεργία αύριο Τρίτη και συγκέντρωση στη Βουλή, απαντούν οι ερευνητές και το προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην υπαγωγή του ΕΑΑ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υπ. ΚΚ&ΠΠ) που εισάγεται στο Άρθρο 19 του σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας - Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Ακολούθως, την ίδια μέρα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 13:00, όλοι οι Σύλλογοι των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και η ΠΟΕΕΚΙ, θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας για το καταστροφικό νέο νομοσχέδιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερευνητών και του προσωπικού

Ο Σύλλογος Ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Σύλλογος Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους με την καταστροφική αποκοπή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από το φυσικό του περιβάλλον, αυτό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας (ΓΓΕΚ). Αυτή η αποκοπή σηματοδοτείται από την υπαγωγή του ΕΑΑ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υπ. ΚΚ&ΠΠ) που εισάγεται στο Άρθρο 19 του σχεδίου νόμου «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας - Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Μετά και την επιτυχημένη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υπ. ΚΚ&ΠΠ στις 29/11, στην οποία η ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τους Συλλόγους της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά δεν καταδέχτηκε καν να παραλάβει τα ψηφίσματα τους, οι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει:

Ι) Απεργία για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, και καλούν σε Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 10:00 πμ.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι Σύλλογοι Ερευνητών και οι Σύλλογοι Εργαζομένων από διάφορα ερευνητικά κέντρα, όπως το ΕΛΚΕΘΕ, ο Δημόκριτος, το ΕΚΚΕ, το ΑΘΗΝΑ, η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων – Ιδρυμάτων (ΠΟΕΕΚΙ), το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , το Σωματείο συμβασιούχων ερευνητών/ιων&διδαδκόντων/ουσών του Πανεπιστημίου και ερηενητικών κέντρων Πατρών, ενώ την συγκέντρωση στήριζε και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στις 12:00, στον προαύλιο χώρο της Βουλής, θα παραδοθούν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

ΙΙ) Ακολούθως, την ίδια μέρα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 13:00, όλοι οι Σύλλογοι των Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και η ΠΟΕΕΚΙ, θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου για τα ΜΜΕ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας για το καταστροφικό νέο νομοσχέδιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Influencer έδινε συμβουλές… ανατροφής ενώ βασάνιζε τα παιδιά της
Στη φυλακή Influencer που έδινε συμβουλές… ανατροφής - Έκλεισε τα παιδιά της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
Influencer έδινε συμβουλές… ανατροφής ενώ βασάνιζε τα παιδιά της - 60 χρόνια στη φυλακή
Στη φυλακή Influencer που έδινε συμβουλές… ανατροφής - Έκλεισε τα παιδιά της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
foto-molivia.jpg
Διώξεις εκπαιδευτικών: Σύσκεψη την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά
«Οι διώξεις των εκπαιδευτικών συνδέονται με ένα μαύρο νήμα με το συνολικό κλίμα καταστολής της δράσης των σωματείων»
Διώξεις εκπαιδευτικών: Σύσκεψη την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά
akrita.jpg
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει...
Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»