Αυταρχική συμπεριφορά ΔΔΕ: Ζητάει ραντεβού και ταυτότητες από εκπαιδευτικούς για να μπουν στη Διεύθυνση...
Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής οργανώνουν νέα κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης, αύριο Τρίτη 5-12-23 και ώρα 1:30μμ ζητώντας από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δεχτεί τα ΔΣ -ως οφείλει - χωρίς περιττές και προσχηματικές προϋποθέσεις (επίδειξη ταυτότητας)

Ακόμα μια καταγγελία για συνεχιζόμενη αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά Διευθυντή Δ.Ε, και συγκεκριμένα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Δρ Κωτσάκη ο οποίος, «επιμένει να δυσχεραίνει την πρόσβαση καθηγητών και γονέων στα γραφεία της ΔΔΕ απαιτώντας να κάνουν όλοι επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και να ελέγχουν αν προηγουμένως έχουν κλείσει ραντεβού το οποίο περιορίζεται αυστηρά εντός μόνο δύο ωρών και συγκεκριμένα 12-2 μμ» έκαναν οι Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής και η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλης.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής οργανώνουν νέα κινητοποίηση στα γραφεία της Διεύθυνσης, αύριο Τρίτη 5-12-23 και ώρα 1:30μμ ζητώντας από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δεχτεί τα ΔΣ -ως οφείλει - χωρίς περιττές και προσχηματικές προϋποθέσεις (επίδειξη ταυτότητας) και να αποσύρει το απαράδεκτο έγγραφο.

Ολη η ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής 

(Ανάλογη καταγγελία έχει γίνει και από την ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής)

Να σταματήσει τώρα ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία του Διευθυντή Εκπαίδευσης!

Στον ίδιο ολισθηρό δρόμο της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού βαδίζει ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Δρ Κωτσάκης! Εμμένει στην απόφασή του να γίνει δυσχερής η πρόσβαση των εκπαιδευτικών αλλά και γονέων στα γραφεία της ΔΔΕ, καθώς και η αμφισβήτηση των προθέσεων των συναδέλφων προς τη Διεύθυνση, όπως υποδηλώνει η επιμονή επίδειξης αστυνομικής ταυτότητας για πρόσωπα που πάντως είναι απολύτως γνωστά στο προσωπικό της ΔΔΕ και στον ίδιο τον Διευθυντή!

Σε συνέχεια λοιπόν των όσων συνέβησαν την Τετάρτη 22-11, όπου ο ΔΔΕ αρνήθηκε να συνομιλήσει με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς έξω από τη Διεύθυνση, εγκαταλείποντας το γραφείο του, στην κινητοποίηση της Τρίτης 28-11 έδωσε εντολή να κλείσει η πόρτα της ΔΔΕ, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης των συναδέλφων, δηλαδή ήδη από τη 1μμ! Όποιος συνάδελφος έφτανε στη Διεύθυνση είτε για να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, είτε για άλλη δουλειά (όπως συνέβη με μία Διευθύντρια σχολικής μονάδας!) απλά έβρισκε την πόρτα της ΔΔΕ κλειστή!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Γραμματεία της ΔΔΕ μας αναφέρθηκε ότι μόνο αν επιδεικνύαμε ταυτότητα μπορούσαμε να γίνουμε δεκτοί, όχι από τον ίδιο τον Διευθυντή ο οποίος απουσίαζε, αλλά από τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαιδευτικών θεμάτων. Και μάλιστα με τον περιορισμό της πρόσβασης μόνο σε τρία άτομα. Χωρίς να βασίζεται πουθενά, μία δημόσια υπηρεσία κλείνει, απαγορεύοντας κάθε πρόσβαση! Προφανώς η ΔΔΕ δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, ούτε του Διευθυντή Εκπαίδευσης, για να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ¨αστείο¨, μία συζήτηση – τηλεφωνική- να μπορεί να διεξαχθεί όταν δεν βλέπεις καν το πρόσωπο του συνομιλητή σου, αλλά είσαι βέβαιος για το ποιος είναι, και ταυτόχρονα να μην «επιτρέπεται» να συζητήσεις με το ίδιο άτομο πρόσωπο με πρόσωπο, γιατί υποτίθεται δεν το γνωρίζεις, αν πρώτα δε σου δείξει την ταυτότητά του… θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.

Τι μπορεί να υπάρχει πίσω από την επίκληση μιας ολοφάνερα άχρηστης διαδικασίας; Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι κυρίως αυτό που ενοχλεί και επιδιώκεται να κατασταλεί είναι η διεκδίκηση της λύσης προβλημάτων που αναδύονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τα κενά που καθυστέρησαν τόσο πολύ να καλυφθούν, μέχρι την ελλιπή φύλαξη των σχολείων από τους Δήμους, και από τις τραγικές ελλείψεις στις κτηριακές υποδομές αρκετών σχολείων μέχρι τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η διαρκής ύψωση φραγμών (ταξικών, μορφωτικών, πολιτισμικών) σε ευάλωτους μαθητές και στις οικογένειές τους, που δημιουργούν ασφυκτικό κλίμα μαζικά, και οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να βγουν από το αδιέξοδο που βιώνουν, από την αίσθηση έλλειψης προοπτικής.

Δεν αποτελεί ωστόσο εύκολη λύση, ούτε καν λύση, η επιλογή «αν δεν ακούμε τις διαμαρτυρίες, όλα πάνε καλά». Τα σχολεία είναι ¨καζάνια που βράζουν¨, τα περιστατικά θυμού και ανεξήγητης (φαινομενικά) οργής πληθαίνουν και η σχολική κοινότητα πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και όχι να τα κρύψει κάτω από το χαλί…

Παράλληλα η διάχυση ενός κλίματος καχυποψίας, αμφιβολίας για τους συναδέλφους που προσέρχονται στη Διεύθυνση και των «σκοπών» τους, εκτός από προσβλητική είναι φαινόμενο που μπορεί να γεννήσει νοσηρές νοοτροπίες. Η κοινωνική επαφή ιστορικά διατρέχεται από αυτονόητη εμπιστοσύνη μεταξύ των εμπλεκομένων, τουλάχιστον στην αφετηρία της. Η υποψία ύπαρξης αρνητικών προθέσεων, σε όποιον θα συναντήσουμε στις κοινωνικές μας επαφές, από την τάξη στην οποία μπαίνουμε (και από την πλευρά του καθηγητή και από την πλευρά των μαθητών) μέχρι όποια άλλη δραστηριότητα, δυναμιτίζει κάθε θεμέλιο συνεννόησης, συζήτησης, πόσο μάλλον την ίδια τη μαθησιακή διαδικασία που εδράζεται στην παραδοχή της εκατέρωθεν προσφοράς των μερών που συναναστρέφονται. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αυτό το κεκτημένο, όχι να το ανατρέψουμε.

Η ειρωνεία είναι ότι οι κλειστές πόρτες της Διεύθυνσης έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με τον επίλογο του χαιρετισμού του Διευθυντή Εκπαίδευσης με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, τον οποίο παραθέτουμε αυτούσιο, όπως αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι οι πόρτες της Διεύθυνσής μας θα είναι ανοιχτές σε καθεμία και καθένα σας, προκειμένου να εξετάσουμε κάθε θέμα που σας απασχολεί και να βρίσκουμε μαζί την λειτουργικότερη λύση». Τα σχόλια περιττεύουν…

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αποσυρθεί το έγγραφο που θέτει όρους (όπως το ραντεβού και η επίδειξη ταυτοτήτων) για την άνετη πρόσβαση όλων στη Διεύθυνση. Θα επιδιώξουμε να δοθεί ευρύτατη δημοσιότητα στο γεγονός. Παλεύουμε ενάντια στον αυταρχισμό, τον οποίο θα αποκρούσει ο μαζικός αγώνας των εκπαιδευτικών, καθώς και των φορέων που επίσης χρειάζονται ευκολία πρόσβασης στη ΔΔΕ.

Καλούμε σε νέα κινητοποίηση την επόμενη Τρίτη 5-12 και ώρα 1:30 μμ. Κηρύσσουμε στάση εργασίας 1-2 μμ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των συναδέλφων. Δεν θα υποχωρήσουμε! Απαιτούμε την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο έγγραφο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταστήματα γιορτές
Ποια καταστήματα είναι ανοικτά, σήμερα Δευτέρα - Τι ισχύει για τράπεζες και σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι και βενζινάδικα σήμερα Αγίου Πνεύματος
Ποια καταστήματα είναι ανοικτά, σήμερα Δευτέρα - Τι ισχύει για τράπεζες και σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα
pierrakakis
Πιερρακάκη: Σχέδιο Νόμου για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Λισαβόνας - Τι προβλέπει - Το πραγματικό διακύβευμα
Αθέατες πλευρές της Σύμβασης της Λισαβόνας: Το πραγματικό διακύβευμα
Πιερρακάκη: Σχέδιο Νόμου για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Λισαβόνας - Τι προβλέπει - Το πραγματικό διακύβευμα