Κάμερες
«Οι φοιτητές δεν θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας, να δίνουμε εξετάσεις, υπό συνεχή παρακολούθηση μέσω Μονάδων Ασφαλείας, επιτηρούμενοι σαν εγκληματίες»

Οχι στην τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μετά από διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ που προκήρυξε η Πρυτανεία, λένε οι φοιτητές του ιδρύματος.

«Ασφαλές πανεπιστήμιο για τους φοιτητές είναι αυτό που έχει καθηγητές και προσωπικό, που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση. Για όλα αυτά η κυβέρνηση και η Πρυτανεία δεν έχουν μεριμνήσει στο ελάχιστο. Μάλιστα, η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ 4957/22 οι Μονάδες Ασφαλείας χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. Δηλαδή, από χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Σε μία περίοδο που οι οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες μέλη της φοιτητικής κοινότητας έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη εστιών και υπέρογκα ενοίκια, που η χρηματοδότηση έχει πλήρως υποβαθμιστεί, η Πρυτανεία του Ι.Π. προκήρυξε διαγωνισμό και επιλέγει να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ για κάμερες μέσα στις σχολές.

Ο διαγωνισμός αυτός συσχετίζεται άμεσα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 4957/22, το οποίο προβλέπει τη φύλαξη κάθε Ιδρύματος από Μονάδες Ασφαλείας και Προστασίας. Αυτές οι Μονάδες θα λογοδοτούν στον Πρύτανη και θα έχουν ως αρμοδιότητες «τη φύλαξη των υποδομών και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου», «την αποτροπή παρακώλυσης της λειτουργίας του Ιδρύματος» και «την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης». Ακόμα, «θα στελεχώνουν και θα λειτουργούν τα κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης (κάμερες)». 

Δίνουν λεφτά από τον προϋπολογισμό τους για κέντρα ελέγχου ενώ:

- Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτηριακές υποδομές και φωτισμός στις εστίες (κεντρική εστία και συμβεβλημένα ξενοδοχεία)

- Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις και δεν γίνονται προσλήψεις σε φύλακες και λοιπό προσωπικό 

- Υπάρχει έλλειψη αιθουσών, αναγκάζοντας τους φοιτητές να συνωστίζονται και να κάνουν μαθήματα σε άλλα κτήρια  

- Δεν υπάρχει βασικός εργαστηριακός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να υποχρεούνται να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους 

- Δεν υπάρχει μέριμνα για την έγερση νέας φοιτητικής εστίας, πράγμα που έχει μείνει στα χαρτιά εδώ και χρόνια, για την παροχή δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, αλλά και για την παροχή φοιτητικής κάρτας για τα έξοδα μετακίνησης

Oι Μονάδες όμως αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις υπάρχουσες υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων!

Ασφαλές πανεπιστήμιο για τους φοιτητές είναι αυτό που έχει καθηγητές και προσωπικό, που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση. Για όλα αυτά η κυβέρνηση και η Πρυτανεία δεν έχουν μεριμνήσει στο ελάχιστο. Μάλιστα, η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ 4957/22 οι Μονάδες Ασφαλείας χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. Δηλαδή, από χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.

Οι φοιτητές δεν θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας, να δίνουμε εξετάσεις, υπό συνεχή παρακολούθηση μέσω Μονάδων Ασφαλείας, επιτηρούμενοι σαν εγκληματίες, με κάμερες τύπου “big brother”!

Δυναμώνουμε τον αγώνα να μείνει στα χαρτιά ο διαγωνισμός της ντροπής!

Η Πρυτανεία και η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβουν: κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης δεν πρόκειται να μπουν μέσα στις σχολές μας!

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας,

Δ.Σ. Τμημάτων Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πληροφορικής, Ιστορίας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας"

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία