Σύλλογος «Αριστοτέλης»: Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ
Αύξηση της συμμετοχής, πρώτη δύναμη η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία με 5 έδρες στο νέο ΔΣ

Με σημαντική αύξηση της μαζικότητας πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Αριστοτέλης» για συγκρότηση νέου ΔΣ. Συγκεκριμένα, εκλέχτηκαν ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία με 5 έδρες και η ΑΣΕ με 2 έδρες.

Αναλυτικά:

 

 

Για ΔΣ Νοέμβρης 2023

Για ΔΣ Νοέμβρης 2022

Για ΔΣ Νοέμβριος 2021

Ψήφισαν

 

789

702

677

Άκυρα Λευκά

9

14

16

2,5%

ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών

499 (5)

63%

 

408 (4 έδρες) 59%

 

397 (4 έδρες)

59%

 

ΔΑΚΕ

47 (-) 6%

62 (1 έδρα) 9%

54 (1 έδρα) 8%

 

ΑΣΕ-ΠΑΜΕ

202 (2 έδρες) 25,6%

188 (2 έδρες) 27,3%

172 (2 έδρες) 25%

 

ΔΗΣΥ

32 (-) 4%

30 (-)   4,3%

38 (- έδρες) 5%

Εκλέχτηκαν από την ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία:

Τάσσου Δήμητρα, Παναγιώτου Χρήστος, Καβακλής Λουκάς, Φάκαρος Ελισαίος, Πετροπούλου Έλενα με αναπληρωματικούς Χαλικιά Τατιάνα, Καϊλα Μυρσίνη, Αθανασούλα Ανθή, Ζαραϊδώνη Βούλα, Μαρούτας Γιάννης και

Από την ΑΣΕ:

Δρόσου Θεώνη, Βεργάκης Δημήτρης με αναπληρωτικούς Βουρδουμπά Νίκο, Αϊδινόπουλο Βασίλη.

«Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και συναδέλφους που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στις εφορευτικές»:¨

Αγγελίδη Μαρίλια, Αναγνωστάκη Ζωή, Κεκετσίδου Κική, Κεφαλληνού Νίκη, Μάντζαρη Ζαφειρία, Μαρούδα Αναστασία, Μαχαίρα Αναστασία, Μαρούδα Αναστασία, Μητρομάρας Κώστας, Παπαγιάννης Λευτέρης, Παπαγιαννακοπούλου Ελένη, Παπουτσή Βασιλική, Περδικούρη Μαριανίνα, Πόσκε Βασιλική, Τζιβιλόγλου Κατερίνα

Η ανακοίνωση της ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία:

Ηχηρή απάντηση στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης

Για σωματεία ταξικά, μάχιμα, ικανά να νικούν!

Συλλογικά υπερασπιζόμαστε το δίκιο

Αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί η μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, την Τρίτη 28.11 το απόγευμα (χωρίς άδεια) στην οποία υπερψηφίστηκαν αγωνιστικές αποφάσεις και όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις και στη συνέχεια στις εκλογές του Συλλόγου μας την Πέμπτη 30.11, αναδεικνύοντας το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών σε πρώτη δύναμη δίνοντάς μας 5 έδρες (από 4) στο νέο ΔΣ και την απόλυτη πλειοψηφία. Ελπιδοφόρο μήνυμα και η ηχηρή δίδυμη πτώση ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ που απαξίωσαν τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου κι απείχαν εκκωφαντικά από τη ΓΣ, στην οποία δε συμμετείχαν ούτε με έναν/μία εκπρόσωπό τους για να τοποθετηθούν. Χλευασμός, προκλητική προσβολή στο σωματείο και στις διαδικασίες του! Δεν ήρθαν, γιατί δε θέλουν ούτε συνελεύσεις ούτε μαζικές διαδικασίες γι’ αυτό προωθούν τις ηλεκτρονικές εκλογές! Πολιτική τους επιλογή είναι τα σωματεία να γίνουν διακοσμητικά ντεκόρ στους υπουργικούς κυβερνητικούς διαδρόμους. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα.

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες/ους που μας στήριξαν. Ειδικά η μαζική εγγραφή στο σωματείο νέων συναδέλφων και συναδελφισσών, αναπληρωτ(ρι)ών δείχνει τον δρόμο. Η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και στις εκλογές είναι πολιτικό μήνυμα προάσπισης των σωματείων μας, της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων, κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά όπως αποδεικνύεται όλο το προηγούμενο διάστημα, το κράτος, η διοίκηση, όλος ο μηχανισμός υποταγής και χειραγώγησης, τα υπο(ταγμένα) και σε εντεταλμένη υπηρεσία από το υπουργείο παιδείας, στελέχη,  βάζουν στο μάτι τα σωματεία των εργαζομένων και ιδιαίτερα τα σωματεία με αγωνιστικό, ανατρεπτικό, προσανατολισμό και δράση, όπως ο Αριστοτέλης, επιδιώκοντας να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο την αγωνιστική τους δράση. Λασπολογούν ασύστολα, απαξιώνουν τη συλλογική αντίσταση ενάντια στην αξιολόγηση, θέλουν τα σωματεία στο γύψο, ακυρωμένα και άφωνα. Έχουν στόχο να περπατήσει η αξιολόγηση, η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών. Να μετατραπούν τα σωματεία σε σφραγίδες που θα βγάζουν κάποιες αποφάσεις για τα μάτια του κόσμου αλλά δε θα οργανώνουν καμία απολύτως δράση για να τις υπερασπιστούν. Επιδιώκουν να ακυρώσουν τον πρωτοπόρο ρόλο τους, τη μορφή οργάνωσής τους με τις επιτροπές αγώνα και τις ΓΣ. Να τα μετατρέψει σε μαγαζιά της αξιολόγησης και των αξιολογητών!

Δε θα το επιτρέψουμε!

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε σωματεία που να λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά με ΓΣ και επιτροπές αγώνα, να αποφασίζουν και να δρουν ανατρεπτικά. Να μπαίνουν μπροστά στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την εργασιακή έρημο και την κοινωνική καταστροφή, για την απελευθέρωση της κοινωνίας και του λαού!

Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δρόμο αντίστασης κι αγώνα. Γνωρίζουμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δε φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές που έχουμε ανάγκη στην περίοδο. Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές αγώνα είναι πρωταρχικό.

Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής και του κυβερνητισμού. Η συνέχιση της μεγάλης δίδυμης πτώσης ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, η βαριά ήττα τους, είναι έκφραση της συσσωρεμένης οργής και της αγανάκτησης της βάσης των εκπαιδευτικών απέναντι στην κοινωνική λεηλασία και βαρβαρότητα, απέναντι στη νέα επίθεση από την κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και τον ρόλο των παρατάξεων της υποταγής, του συμβιβασμού και της συναίνεσης, του κυβερνητικού και κρατικού συνδικαλισμού.

Θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα να εκφράζουμε την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από το κράτος, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και τις εντολές τους, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.

Για ένα σωματείο που θα συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στις πολιτικές που καταβυθίζουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, το κεφάλαιο. Για ένα συνδικάτο που θα πρωταγωνιστήσει σε πραγματικούς αγώνες ανατροπής, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης, θα συγκρουστεί με το διοικητικό μηχανισμό για να υπερασπιστεί κάθε συνάδελφο απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς. Θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να μην περάσει η αξιολόγηση, για να μην κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή στις άνωθεν εντολές.

"Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα φέρουν το φως

Είμαστε όμως εκείνοι που θα θυμίζουμε πάντα

πως το σκοτάδι δεν είναι μόνο και ανίκητο"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Σάλος σε σχολείο στη Λουιζιάνα: Σε κάθε αίθουσα θα τοιχοκολληθούν οι δέκα εντολές
Πρόκειται για μια απόφαση άνευ προηγουμένου που ανοίγει ξανά τον διάλογο για τον διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους
Σάλος σε σχολείο στη Λουιζιάνα: Σε κάθε αίθουσα θα τοιχοκολληθούν οι δέκα εντολές
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ-ΕΚΟ: Ερχεται νέα προκήρυξη υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές
Σε πρώτη φάση θα καλύπτονται υποτροφίες φοιτητών/τριών που θα εμπίπτουν στα κριτήρια για την επιλογή ωφελούμενων από το ΙΚΥ για τα ακαδημαϊκά έτη...
ΙΚΥ-ΕΚΟ: Ερχεται νέα προκήρυξη υποτροφιών για επιμελείς φοιτητές