γονείς
Αναμένοντας αν θα διατεθεί δασκάλα από τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών, οι γονείς δηλώνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούν άμεσα διορισμούς μόνιμων δασκάλων, για να καλύπτονται τα κενά, όπου υπάρχουν, και όχι να ντρέπονται οι δασκάλες να αρρωστήσουν και να πάρουν τη νόμιμη άδειά τους.

Χωρίς τη μία από τις δύο νηπιαγωγούς λειτουργεί το 29ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της. Το αποτέλεσμα είναι το σχολείο να μην μπορεί να υποστηρίξει ολοήμερο τμήμα, με συνέπεια 13 μαθητές που είχαν εγγραφεί στο ολοήμερο πρόγραμμα να αναγκάζονται να αποχωρούν στη 1 το μεσημέρι αντί στις 4 το απόγευμα. Οι γονείς διαμαρτύρονται, μέσω της «Εφ.Συν.» ότι κινδυνεύουν να απολυθούν από την εργασία τους, από την οποία φεύγουν καθημερινά νωρίτερα, προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των γονέων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) απέβησαν άκαρπα και εκείνοι πήραν την πρωτοβουλία να πάνε, στις 23 Νοεμβρίου, στην Πρωτοβάθμια, αναζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα. «Στην αρχή, το προσωπικό της Διεύθυνσης μας μετέφερε πως ο διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννης Κάππος, δεν δέχεται συναντήσεις χωρίς ραντεβού, αλλά επιμείναμε και καταφέραμε να μπούμε στο γραφείο του. Μαζί μας ήταν και εκπρόσωπος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου. 

Δυστυχώς ο κ. Κάππος, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής, κ. Σταμούλης Σταμουλόπουλος, δεν γνώριζαν πως οι αναμενόμενοι διορισμοί αναπληρωτών που τόσο καιρό έχει καθυστερήσει η κυβέρνηση θα αργήσουν και άλλο. Αφού τον ενημερώσαμε εμείς οι γονείς, μας προέβαλε ως προσωρινή λύση τα έξι από τα 13 παιδιά που πάνε στο ολοήμερο να μεταφερθούν στο διπλανό συστεγαζόμενο σχολείο. Πέταξαν, δηλαδή, το μπαλάκι σε μας να τσακωθούμε μεταξύ μας για το ποια οικογένεια είναι πιο απεγνωσμένη για να βρει μια θέση».

 

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι, στις επίμονες προσπάθειές τους να βρεθεί λύση, «ο κύριος Κάππος απείλησε δύο φορές να καλέσει το 100! Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, όταν του είπαμε πως, αφού μας αφήνουν χωρίς δασκάλα, θα φέρουμε τα παιδιά μας στην Πρωτοβάθμια να μας τα φυλάνε εκείνοι, είπε χαρακτηριστικά πως θα καλέσει την αστυνομία για εγκατάλειψη τέκνου».

Αναμένοντας αν θα διατεθεί δασκάλα από τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών, οι γονείς δηλώνουν στην «Εφ.Συν.» ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούν άμεσα διορισμούς μόνιμων δασκάλων, για να καλύπτονται τα κενά, όπου υπάρχουν, και όχι να ντρέπονται οι δασκάλες να αρρωστήσουν και να πάρουν τη νόμιμη άδειά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα