ευρηκα
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.  

To Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, o Σύλλογος Φυσικών Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, στο πλαίσιο της απονομής του Βραβείου Δημιουργικής Διδασκαλίας «Εύρηκα! Εύρηκα!» για το 2023, σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη δημιουργική διδασκαλία της Φυσικής, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.  

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην εκπαιδευτικό κ.Σέβη Μαλάμου, Φυσικό, στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Μετά την απονομή του βραβείου θα ακολουθήσει πάνελ διαλόγου για την «Φυσική που δεν διδάσκεται και την θέση της Αστρονομίας στην Εκπαίδευση». Σκοπός της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εισηγητές και το κοινό. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι μαθητές μας, που κοιτούν κάθε βράδυ τα αστέρια, έχουν την εκπαίδευση που μπορεί να τους κάνει πραγματικά εγγράμματους πολίτες με κριτική σκέψη; Έχει ο απόφοιτος Λυκείου όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσει σε ένα πρώτο επίπεδο βασικές διεργασίες της Φύσης;  Συζητάμε και καταθέτουμε απόψεις και προβληματισμούς.  

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η βραβευθείσα για το 2023 κα. Σέβη Μαλάμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης Δρ. Μιχάλης Καραδημητρίου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης κ. Παναγιώτης Παντζέκος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο φυσικός, μέλος της επιτροπής του βραβείου "Εύρηκα! Εύρηκα!" κ. Μιχάλης Ορφανάκης.  

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

 • Το βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» Στέφανος Τραχανάς: Διευθυντής Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, Αντιπρόεδρος της επιτροπής και εμπνευστής του βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!»  

• Απονομή βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!» για το 2023

Βασιλική Παυλίδου: Αναπληρώτρια διευθύντρια Ινστιτούτου Αστροφυσικής - ΙΤΕ, Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Κρήτης, Πρόεδρος της επιτροπής βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!»  

• Συζήτηση:  «Η Φυσική που δεν διδάσκεται & η Αστρονομία στην Εκπαίδευση»  Μιχάλης Καραδημητρίου,  Πρόεδρος Συλλόγου Φυσικών Κρήτης  Παναγιώτης Παντζέκος, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης  Σέβη Μαλάμου, Φυσικός, Βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» 2023, Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων   Συντονισμός συζήτησης  Μιχάλης Ορφανάκης, Φυσικός, Μέλος της επιτροπής βραβείου "Εύρηκα Εύρηκα"

 • Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό 

ευρηκα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα