ευρηκα
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.  

To Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, o Σύλλογος Φυσικών Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, στο πλαίσιο της απονομής του Βραβείου Δημιουργικής Διδασκαλίας «Εύρηκα! Εύρηκα!» για το 2023, σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη δημιουργική διδασκαλία της Φυσικής, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.  

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην εκπαιδευτικό κ.Σέβη Μαλάμου, Φυσικό, στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Μετά την απονομή του βραβείου θα ακολουθήσει πάνελ διαλόγου για την «Φυσική που δεν διδάσκεται και την θέση της Αστρονομίας στην Εκπαίδευση». Σκοπός της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εισηγητές και το κοινό. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι μαθητές μας, που κοιτούν κάθε βράδυ τα αστέρια, έχουν την εκπαίδευση που μπορεί να τους κάνει πραγματικά εγγράμματους πολίτες με κριτική σκέψη; Έχει ο απόφοιτος Λυκείου όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσει σε ένα πρώτο επίπεδο βασικές διεργασίες της Φύσης;  Συζητάμε και καταθέτουμε απόψεις και προβληματισμούς.  

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν η βραβευθείσα για το 2023 κα. Σέβη Μαλάμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης Δρ. Μιχάλης Καραδημητρίου, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης κ. Παναγιώτης Παντζέκος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο φυσικός, μέλος της επιτροπής του βραβείου "Εύρηκα! Εύρηκα!" κ. Μιχάλης Ορφανάκης.  

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

 • Το βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» Στέφανος Τραχανάς: Διευθυντής Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis, Αντιπρόεδρος της επιτροπής και εμπνευστής του βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!»  

• Απονομή βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!» για το 2023

Βασιλική Παυλίδου: Αναπληρώτρια διευθύντρια Ινστιτούτου Αστροφυσικής - ΙΤΕ, Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Κρήτης, Πρόεδρος της επιτροπής βραβείου «Εύρηκα! Εύρηκα!»  

• Συζήτηση:  «Η Φυσική που δεν διδάσκεται & η Αστρονομία στην Εκπαίδευση»  Μιχάλης Καραδημητρίου,  Πρόεδρος Συλλόγου Φυσικών Κρήτης  Παναγιώτης Παντζέκος, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης  Σέβη Μαλάμου, Φυσικός, Βραβείο «Εύρηκα! Εύρηκα!» 2023, Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων   Συντονισμός συζήτησης  Μιχάλης Ορφανάκης, Φυσικός, Μέλος της επιτροπής βραβείου "Εύρηκα Εύρηκα"

 • Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό 

ευρηκα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»