Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κινητοποίηση γονέων ενάντια στη συγχώνευση του 13ου Γυμνασίου και 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 9 π.μ., οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 13ου Γυμνασίου και 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, καλούν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44). 

Οι γονείς εναντιώνονται στο σχέδιο συγχώνευσης των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα του 13ου Γυμνασίου με το 4ο Γυμνάσιο και το 17ο Λύκειο με το 4ο Λύκειο. 

Τονίζουν, πως πρόκειται για ένα σχεδιασμό που δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος, αντίθετα  θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη δημιουργία τμημάτων με 25, 27 και 30 μαθητές, θα επιβάλλει βίαιη έξωση των παιδιών μας από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους και αναγκαστική μετακίνηση σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός (1) χιλιομέτρου, μέσα σε ένα επικίνδυνο αστικό περιβάλλον με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές λόγω της ανακατανομής που θα προκύψει.

«Oι γονείς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο σχεδιασμός στοχεύει στη μείωση του “κόστους” με τη διαμόρφωση τεχνητού πλεονάσματος εκπαιδευτικών, μέσα από τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων στα ανώτατα όρια που οδηγεί σε υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, καλούν τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης να αποσύρει την εισήγησή της και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Παιδείας να μην εγκρίνουν τις συγχωνεύσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα