Ποιο Πανεπιστήμιο θα αλλάξει 4 φορές Πρύτανη φέτος ελέω του νόμου Κεραμέως;
Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία στο ΑΠΘ με την εκλογή νέων Πρυτανικών αρχών, λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιούργησε ο νόμος Κεραμέως.

Στην απόρριψη του αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος για παράταση της θητείας του, έως ότου εκλεγεί νέος, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης ζητά από τον κ. Κωβαίο να προβεί αμελλητί στην έκδοση πράξης για την μεταβατική άσκηση των καθηκόντων του Πρύτανη, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του νέου Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος, από το αρχαιότερο μέλος ΔΕΠ, πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχθεί ως εσωτερικόν μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η πράξη αυτή θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως την 30ή Νοεμβρίου.

Όπερ σημαίνει ότι μεταβατικός πρύτανης αναλαμβάνει ο Απόστολος Αποστολίδης, Κοσμήτορας του Τμήματος Δασολογίας. Υπενθυμίζεται δε ότι μέσα σε έναν χρόνο το ΑΠΘ θα έχει αλλάξει τέσσερις φορές πρύτανη, μετά την παραίτηση του Νίκου Παπαϊωάννου, την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Κωβαίο, εν συνεχεία από την 1η Δεκεμβρίου από τον κ. Αποστολίδη και τέλος, από τον νέο πρύτανη που αναμένεται να εκλεγεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται δε ότι η πρόταση των υποψήφιων πρυτάνεων Χαράλαμπου Φείδα και Απόστολου Αποστολίδη εάν ψηφιστεί είναι, το ΑΠΘ να αλλάξει εκ νέου πρύτανη σε δύο χρόνια καθώς πρόταση τους είναι να μοιραστούν την τετραετή θητεία.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που έχει ήδη παραληφθεί από τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος αναφέρονται τα εξής: «Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, και ειδικότερα όσον αφορά το υποβληθέν με το ως άνω έγγραφό σας αίτημα «για την άμεση νομοθετική πρόβλεψη δυνατότητας παράτασης των υπηρετουσών πρυτανικών Αρχών, για διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών» σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προβείτε αμελλητί στην έκδοση της προβλεπόμενης στο προτελευταίο εδάφιο της παρ. 4Δ του άρθρου 10 του ν. 4957/2022 (Α’ 141) έκδοση πράξης για τη μεταβατική ‘άσκηση των καθηκόντων του πρύτανη, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του Ιδρύματος, από το αρχαιότερο μέλος ΔΕΠ πρώτης βαθμίδας που έχει αναδειχθεί ως εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η πράξη αυτή θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως την 30η Νοεμβρίου 2023».

Πολλοί πανεπιστημιακοί λένε ότι η απόφαση αυτή λειτουργεί και «τιμωρητικά» στον κ. Κωβαίο, για το «άδειασμα» που επιφύλαξε η Σύγκλητος του ΑΠΘ στον  Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Οδυσσέα–Ιωάννη Ζώρα ο οποίος επέρριψε  στον Πρύτανη του ΑΠΘ  Δημήτριο Κωβαίο, την ευθύνη για τη μη παράταση της θητείας της Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγήτριας κ. Δόμνας Κακανάαποσιωπώντας την έγκαιρη (ήδη από τις 15.9.2023) έγγραφη ενημέρωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. από τον Πρύτανη του Ιδρύματος για το πρόβλημα που θα προέκυπτε με τη διοίκηση της Σχολής, στην οποία το Υπουργείο δεν έδωσε καμία απάντηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα