ντουντούκα διαμαρτυρία
«Δεν ανεχόμαστε χρονιάς να υπάρχουν πάνω από 100 κενά στην περιοχή μας (και χιλιάδες σ' όλη την Ελλάδα)»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν η Α και Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας και οι Ενώσεις Γονέων σήμερα, στις 14:30, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αγία Παρασκευή.

Εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτύρονται για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και τονίζουν ότι δεν ανέχονται «δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υπάρχουν πάνω από 100 κενά στην περιοχή μας (και χιλιάδες σ' όλη την Ελλάδα), και μια σειρά από μαθήματα να μην διδάσκονται καθόλου».

«Δεν δεχόμαστε την απουσία σχολικών νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από τις σχολικές μονάδες. Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η αντιμετώπιση των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών ως κόστος για εξοικονόμηση από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας» υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα σχολεία.

Κοινή ανακοίνωση Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας και Ενώσεων Γονέων

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία 

Την Τρίτη 14/11/23 στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου συναντήθηκαν τα Δ.Σ. της Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας και των Ενώσεων Γονέων Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, καθώς και μέλη Συλλόγων Γονέων των παραπάνω περιοχών.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία.

Δεν ανεχόμαστε δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υπάρχουν πάνω από 100 κενά στην περιοχή μας (και χιλιάδες σ' όλη την Ελλάδα), και μια σειρά από μαθήματα να μην διδάσκονται καθόλου. Το ελληνικό κράτος  γνωρίζει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό πριν από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων και είναι υποχρεωμένο να μην αφήνει κανένα κενό ακάλυπτο.

Παιδεία χωρίς εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν δεχόμαστε την απουσία σχολικών νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από τις σχολικές μονάδες.

Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού – εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία είναι μονόδρομος για να εξασφαλιστεί η σταθερή παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών- μαθητών. Να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε κάθε χρόνο με το καθεστώς των αναπληρωτών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους, ή και δεν αναπληρώνονται καθόλου.

Εδώ και τώρα να δοθεί πραγματική στήριξη στην Ειδική Αγωγή και να σταματήσουν οι πειραματισμοί με την Παράλληλη στήριξη.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς να λειτουργήσει άμεσα ώστε να αποσυμπιεστεί το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ. Παρασκευής.  Φτάνει πια με την αναλγησία και τις αντιεπιστημονικές δικαιολογίες της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας.

Απαιτούμε να ληφθεί υπόψιν η απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών και να  μειωθεί η διδακτέα-εξεταστέα ύλη, αφού τα εκπαιδευτικά κενά «καλά κρατούν».

Ζητάμε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ουσιαστική μόρφωση και να μην μετατρέπεται το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για την επιτυχία των παιδιών τους.

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η αντιμετώπιση των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών ως κόστος για εξοικονόμηση από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας. Όπως βρίσκουν δις ευρώ για πολεμικές δαπάνες άσχετες με την άμυνα της χώρας, όπως χρηματοδοτούν με δις ευρώ διάφορους «επενδυτές», να βρουν τα απαραίτητα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε  από το Υπουργείο να νομοθετήσει τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την οικονομική στήριξη και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή νομοθετείται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους εξολοκλήρου στους διευθυντές. Η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων θα ωθήσει τους εκπαιδευτικούς σε αναζήτηση χορηγών, τους γονείς να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και κυρίως θα διαμορφώσει  σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και να καλυφθούν ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 2:30 μμ  στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, στην Αγ. Παρασκευή.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν παιδεία.

Ο Πρόεδρος                                        Για το Δ.Σ.            Ο Γ.Γραμματέας

Δ. Προβής                                                                                      Δ. Τσάγκλας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα
Μόνο οι άνθρωποι που έχουν ικανότητες ντετέκτιβ και μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε...
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα