ΑΠΘ (2)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ολα αυτά συμβαίνουν λόγω των ατελειών του νόμου Κεραμέως, εξαιτίας των οποίων το προηγούμενο διάτημα τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην εκλογή των 5 εξωτερικών μελών, ώστε να συγκροτηθεί το Συμβούλιο και κατόπιν να επιλέξει πρύτανη

Σήμερα επαναλαμβάνεται στο ΑΠΘ η συνεδρίαση της Συγκλήτου η οποία επιχειρεί να εκλέξει εξωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης και μετέπειτα Πρύτανη, μετά από τη χθεσινή άκαρπη πρώτη της συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που και η σημερινή συνεδρίαση αποβεί άκαρπη, παρότι απαιτούνται 29 ψήφοι και όχι 37 όπως χθες (χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου), τότε θα υπάρξει μια τελευταία τρίτη προσπάθεια αύριο Τετάρτη και εφόσον ούτε τότε υπάρξει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσει κλήρωση.

Ολα αυτά συμβαίνουν λόγω των ατελειών του νόμου Κεραμέως, εξαιτίας των οποίων το προηγούμενο διάστημα τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην εκλογή των 5 εξωτερικών μελών, ώστε να συγκροτηθεί το Συμβούλιο και κατόπιν να επιλέξει πρύτανη, με αποτέλεσμα να αναλάβει η Σύγκλητος. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί δυσλειτουργίες στο ίδρυμα, όπωςλχ ότι η παιδαωγική σχολή έμεινε χωρίς κοσμήτορα...

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, με βάση τις χθεσινές ψήφους στη Σύγκλητο, ορισμένα μέλη φαίνεται πως μπορεί να συγκεντρώσουν τον επιθυμητό αριθμό. Μεταξύ αυτών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους ήταν η κ. Ειρήνη Αγγελιδάκη (30), ο κ. Δημήτρης Παπαντώνης (24) ο κ. Δημήτρης Βάββας (22), ο κ. Απόστολος Πέκας (21) οι κκ. Γεώργιος Τσατσαρώνης και Stamatiadis Nikiforos (από 20), ο κ. Αντώνιος Γιαννόπουλος (19), η κ. Μαρία Δρακοπούλου (18) ο κ. Φωκίων Τασούλας (17) και ο κ. John Athas (16). Αν η κ. Αγγελιδάκη διατηρήσει τις ψήφους και σήμερα και οι υπόλοιποι τις αυξήσουν σχετικά, τότε μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα, σημειώνουν μέλη της Συγκλήτου. 

Αν η διαδικασία οδηγηθεί σε κλήρωση, αυτή θα γίνει μεταξύ των μελών, τα οποία συγκέντρωσαν τη σχετική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει πως αν τρία από τα πέντε μέλη βγουν από τις ψηφοφορίες, θα γίνουν κληρώσεις για τις υπόλοιες θέσεις ανάμεσα στους σχετικά πλειψηφούντες ανά δυάδες, ανάλογα με το ποιοι έχουν συλλέξει τις προηγούμενες περισσότερες ψήφους. Η κλήρωση μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή ακόμα και την Τετάρτη μετά την τρίτη απόπειρα ψηφοφορίας ανάμεσα στα μέλη της Συγκλήτου. Έπειτα, προβλέπεται να συνέλθει το 11μελές Συμβούλιο και να αποφασίσει για πρύτανη. 

Πάντως, φαίνεται πως θεωρείται πιθανό να πάρουν παράταση οι παρούσες πρυτανικές αρχές, η θητεία των οποίων λήγει 30 Νοεμβρίου, για να μην μείνει ακέφαλο το πανεπιστήμιο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ακούστηκαν διάφορες απόψεις, ενώ μερικά από τα εσωτερικά μέλη έφεραν ήδη έτοιμες λίστες. Πάντως, οι κ.κ. Φείδας, Αποστολίδης και Ζωγραφίδης φαίνεται πως πρότειναν από κοινού υποψηφίους. Οι ίδιοι ήταν και αυτοί που είχαν κατεβάσει την πρόταση στους έξι να μοιράσουν την πρυτανεία -δύο χρόνια ο κ. Αποστολίδης και ο κ. Φείδας- μία πρόταση που δεν βρήκε άλλους υποστηρικτές. 

Αυτό που ζητούν οι υπόλοιποι εσωτερικοί πάντως είναι να υπάρξει μία πλουραλιστική επιλογή των πέντε μελών

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελένη Ζαρούλια
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
Η καταδίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση - «Όχι» στη μετατροπή της ποινής σε χρηματική
Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Το Εφετείο απέρριψε τη μετατροπή της ποινής της - πέντε χρόνια κάθειρξη
προτυπα
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
Η διαδικασία υποβολής και οι επιλογές των υποψηφίων - Κλήρωση και εξετάσεις
Ανοίγει άυριο η αυλαία για τις αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια και Εκκλησιαστικά σχολεία για το 2026-2027
ειδικ
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
"Το σχολείο καταρρέει, κινδυνεύουν τα παιδιά μας" - Κραυγή αγωνίας από γονείς ΑμεΑ στην Ηλιούπολη
Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης: Ρωγμές, μούχλα και πτώσεις σοβάδων - Κατεπείγουσα καταγγελία γονέων για τις υποδομές
απάτη
Συναγερμός για νέα απάτη με SMS: «Ψεύτικα» πρόστιμα Τροχαίας παγιδεύουν πολίτες
Επιτήδειοι στέλνουν μηνύματα που ζητούν άμεση πληρωμή μέσω συνδέσμου – Οι αρχές προειδοποιούν να μην δίνετε προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Συναγερμός για νέα απάτη με SMS: «Ψεύτικα» πρόστιμα Τροχαίας παγιδεύουν πολίτες