ΑΠΘ (2)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ολα αυτά συμβαίνουν λόγω των ατελειών του νόμου Κεραμέως, εξαιτίας των οποίων το προηγούμενο διάτημα τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην εκλογή των 5 εξωτερικών μελών, ώστε να συγκροτηθεί το Συμβούλιο και κατόπιν να επιλέξει πρύτανη

Σήμερα επαναλαμβάνεται στο ΑΠΘ η συνεδρίαση της Συγκλήτου η οποία επιχειρεί να εκλέξει εξωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης και μετέπειτα Πρύτανη, μετά από τη χθεσινή άκαρπη πρώτη της συνεδρίαση.

Σε περίπτωση που και η σημερινή συνεδρίαση αποβεί άκαρπη, παρότι απαιτούνται 29 ψήφοι και όχι 37 όπως χθες (χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου), τότε θα υπάρξει μια τελευταία τρίτη προσπάθεια αύριο Τετάρτη και εφόσον ούτε τότε υπάρξει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσει κλήρωση.

Ολα αυτά συμβαίνουν λόγω των ατελειών του νόμου Κεραμέως, εξαιτίας των οποίων το προηγούμενο διάστημα τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην εκλογή των 5 εξωτερικών μελών, ώστε να συγκροτηθεί το Συμβούλιο και κατόπιν να επιλέξει πρύτανη, με αποτέλεσμα να αναλάβει η Σύγκλητος. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί δυσλειτουργίες στο ίδρυμα, όπωςλχ ότι η παιδαωγική σχολή έμεινε χωρίς κοσμήτορα...

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, με βάση τις χθεσινές ψήφους στη Σύγκλητο, ορισμένα μέλη φαίνεται πως μπορεί να συγκεντρώσουν τον επιθυμητό αριθμό. Μεταξύ αυτών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους ήταν η κ. Ειρήνη Αγγελιδάκη (30), ο κ. Δημήτρης Παπαντώνης (24) ο κ. Δημήτρης Βάββας (22), ο κ. Απόστολος Πέκας (21) οι κκ. Γεώργιος Τσατσαρώνης και Stamatiadis Nikiforos (από 20), ο κ. Αντώνιος Γιαννόπουλος (19), η κ. Μαρία Δρακοπούλου (18) ο κ. Φωκίων Τασούλας (17) και ο κ. John Athas (16). Αν η κ. Αγγελιδάκη διατηρήσει τις ψήφους και σήμερα και οι υπόλοιποι τις αυξήσουν σχετικά, τότε μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα, σημειώνουν μέλη της Συγκλήτου. 

Αν η διαδικασία οδηγηθεί σε κλήρωση, αυτή θα γίνει μεταξύ των μελών, τα οποία συγκέντρωσαν τη σχετική πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει πως αν τρία από τα πέντε μέλη βγουν από τις ψηφοφορίες, θα γίνουν κληρώσεις για τις υπόλοιες θέσεις ανάμεσα στους σχετικά πλειψηφούντες ανά δυάδες, ανάλογα με το ποιοι έχουν συλλέξει τις προηγούμενες περισσότερες ψήφους. Η κλήρωση μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή ακόμα και την Τετάρτη μετά την τρίτη απόπειρα ψηφοφορίας ανάμεσα στα μέλη της Συγκλήτου. Έπειτα, προβλέπεται να συνέλθει το 11μελές Συμβούλιο και να αποφασίσει για πρύτανη. 

Πάντως, φαίνεται πως θεωρείται πιθανό να πάρουν παράταση οι παρούσες πρυτανικές αρχές, η θητεία των οποίων λήγει 30 Νοεμβρίου, για να μην μείνει ακέφαλο το πανεπιστήμιο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ακούστηκαν διάφορες απόψεις, ενώ μερικά από τα εσωτερικά μέλη έφεραν ήδη έτοιμες λίστες. Πάντως, οι κ.κ. Φείδας, Αποστολίδης και Ζωγραφίδης φαίνεται πως πρότειναν από κοινού υποψηφίους. Οι ίδιοι ήταν και αυτοί που είχαν κατεβάσει την πρόταση στους έξι να μοιράσουν την πρυτανεία -δύο χρόνια ο κ. Αποστολίδης και ο κ. Φείδας- μία πρόταση που δεν βρήκε άλλους υποστηρικτές. 

Αυτό που ζητούν οι υπόλοιποι εσωτερικοί πάντως είναι να υπάρξει μία πλουραλιστική επιλογή των πέντε μελών

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gaza
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί
Σχεδόν δύο μήνες μετά τις μάχες, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άνδρες της Γάζας δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος να πάνε. Ζουν περιτριγυρισμένοι από...
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί