σχολείο, αυλή, αύλειος χώρος, καγκελόπορτα, αλυσίδα, κλειδαριά
Η σιδερένια πόρτα υπό άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε και έπεσε στα σκαλοπάτια, την ώρα που οι μαθητές διάβαιναν τη σκάλα για να περάσουν στην απέναντι πλευρά

Στιγμές τρόμου έζησαν σήμερα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης στην Πιερία, καθώς την ώρα που σχόλασαν από τα μαθήματα και έφευγαν για το σπίτι τους, μια βαριά σιδερένια πόρτα κατέρρευσε δίπλα τους σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του karfitsa.gr, ο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στις 13.30 περίπου στην υπόγεια διάβαση έξω από το σχολείο. Η σιδερένια πόρτα υπό άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε και έπεσε στα σκαλοπάτια, την ώρα που οι μαθητές διάβαιναν τη σκάλα για να περάσουν στην απέναντι πλευρά. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός όταν η βαριά πόρτα έπεσε κάνοντας δυνατό κρότο στο πάτωμα.

Επικράτησε πανικός, ενώ έντονη ανησυχία εξέφρασαν και οι γονείς, κάνοντας λόγο για σκουριασμένα κάγκελα και υποδομές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά τους. Το Karfitsa.gr ήρθε σε επικοινωνία με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Μακρίδου, η οποία αποδίδει το συμβάν σε βανδαλισμό από εξωσχολικούς και όχι σε φθορά.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, οι πόρτες της υπόγειας διάβασης κλείνουν το βράδυ ώστε να μη συγκεντρώνονται εκεί παραβατικά στοιχεία. Ωστόσο εξωσχολικοί πηγαίνουν και προκαλούν συχνά βανδαλισμούς. Η ίδια εικάζει ότι τα παιδιά αυτά ήθελαν να κατέβουν στη διάβαση και πείραξαν την πόρτα με αποτέλεσμα να χαλαρώσουν οι μεντεσέδες και να φύγει από τη θέση της.

Είπε επίσης πως αύριο στο σημείο θα βρεθεί συνεργείο του δήμου, κατόπιν ενημέρωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να ελέγξει την πόρτα. «Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή μας με τις υποδομές. Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο δημοτικό σχολείο της Περίστασης. Δεν έχει σημειωθεί κανένα ατύχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε βανδαλισμό από εξωσχολικούς αποδίδει το συμβάν και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ΠερίστασηςΓιώργος Χελιδονόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο στις 16.00, λίγες ώρες μετά από την πτώση της σιδερένιας πόρτας, αφότου ενημερώθηκε από ανήσυχους γονείς.

«Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο θύμα», τονίζει στην Karfitsa.gr ο ίδιος, αναφέροντας πως πρόσφατα με δική του πρωτοβουλία έγιναν στην υπόγεια διάβαση εργασίες εξωραϊσμού και συντήρησης ώστε να μη φοβούνται να περάσουν από το σημείο τα παιδιά. Ενδέχεται, όπως προσθέτει, ο βανδαλισμός να έγινε μέσα στο σαββατοκύριακο, όπου η υπόγεια διάβαση δεν χρησιμοποιείται και δεν υπάρχει εποπτεία. Πάντως είπε πως αύριο θα γίνει η αποκατάσταση.

Κατερίνη σχολείο

Πηγή: karfitsa.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις