nea smyrnh porta
Φώτο: nstv
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής ή περαστικός όταν το πρωί της Δευτέρας (30/10) κατέρρευσε η βαριά σιδερένια πόρτα του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης “ΕΣΤΙΑ”

Παραλίγο να υπάρξει τραγωδία σε σχολείο στη Νέα Σμύρνη σήμερα το πρωί (30/10), καθώς κατέρρευσε βαριά σιδερένια πόρτα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν μαθητές.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στο 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης «ΕΣΤΙΑ» και ενώ μαθητές βρισκόντουσαν τριγύρω, η κεντρική πύλη του σχολείου κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς είχαν ζητήσει εδώ και έναν χρόνο την αντικατάσταση της σάπιας πόρτας χωρίς αποτέλεσμα.

Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας κ. Λεωνίδα Μάντζιο για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά, βεβαίως κυρίως το Δήμο Νέας Σμύρνης. Ο  κ. Μάντζιος δήλωσε ότι ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Διευθύντρια του σχολείου και ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα προσωρινά μέχρι να γίνει ολοκληρωμένη επισκευή τις επόμενες μέρες.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ή πύλη έπεσε προς τα έξω θέτοντας σε κίνδυνο και τους περαστικούς, μεγαλώνοντας ακόμα την αστική ευθύνη του δήμου, ο οποίος το γνώριζε και δεν έκανε τίποτα για την επιδιόρθωση ή την αντικατάστασή της.

νέα σμύρνη πόρτα

Όπως έχει γράψει πολλές φορές το alfvita.gr τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων είναι πολύ σοβαρά και πολλά κτίρια  αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικό
Λύσεις για το στεγαστικό και τη μεταφορά μαθητών αναζητούν Περιφέρεια Κρήτης και ΔΟΕ
Στο επίκεντρο της Περιφέρειας Κρήτης η σχολική στέγη: Η συνάντηση Αρναουτάκη με τη ΔΟΕ
Λύσεις για το στεγαστικό και τη μεταφορά μαθητών αναζητούν Περιφέρεια Κρήτης και ΔΟΕ
βενζίνη
«Φρένο» της ΑΑΔΕ σε οργανωμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Η απάτη των 9 εκατ. ευρώ με τις εταιρείες-βιτρίνες
Η δράση του κυκλώματος χαρακτηριζόταν από ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, με στόχο τη δημιουργία μιας επίφασης νομιμότητας για προϊόντα που διακινούνταν...
«Φρένο» της ΑΑΔΕ σε οργανωμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Η απάτη των 9 εκατ. ευρώ με τις εταιρείες-βιτρίνες