κμοπ εκφοβισμος
Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται βασικές, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΚΜΟΠ παρουσιάζει τη νέα του διαδικτυακή εκπαίδευση με τίτλο «LINK - Σχολικός Εκφοβισμός- Αποτελεσματικές Δεξιότητες για Εκπαιδευτικούς», ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις δράσεις του που στοχεύουν στην προστασία κάθε παιδιού από τον εκφοβισμό και τη βία κάθε μορφής.

Μέσα από την πρωτοβουλία του Live Without Bullying, και σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, το ΚΜΟΠ ανέπτυξε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας μεταξύ ανηλίκων, φαινομένων που βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τη νέα αυτή εκπαίδευση από άλλες με αντίστοιχη θεματική είναι ότι παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά διεθνώς αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου, στην εφαρμογή των οποίων οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν διαδραστικά μέσω προσομοίωσης και διακλαδωμένων σεναρίων.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μόνοι τους τα συνηθέστερα εμπόδια επικοινωνίας που υπάρχουν μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, να κατανοήσουν τα αίτια που ωθούν τα παιδιά να υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές και ως εκ τούτου να μπορούν οι ίδιοι να προσαρμόζουν και τη δική τους συμπεριφορά με ενσυναίσθηση και ευελιξία ανάλογα με την περίσταση.

Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται βασικές, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού.

Η διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος είναι 3 ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν, μετά την ολοκλήρωσή του, να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το KMOP Education Hub και την COFACE Families Europe.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο 2103637547.

κμοπ εκφοβισμος
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αγιά-Σοφιά
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»
«Καμπανάκι» κινδύνου από τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»
gaza
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί
Σχεδόν δύο μήνες μετά τις μάχες, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι άνδρες της Γάζας δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος να πάνε. Ζουν περιτριγυρισμένοι από...
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 240 οι νεκροί