πολυτεχνείο α
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Το μήνυμα του Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νίκος Κατσαράκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Μετά από 50 χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει, παρά τη συστηματική προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, να εμπνέει χιλιάδες νέες και νέους που αντιμάχονται τον φασισμό και τους φασίστες, μοχθούν για καλύτερες συνθήκες ζωής, αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για μια δίκαιη κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί μνημείο συλλογικής ιστορικής μνήμης και αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τη νεολαία και τον λαό μας. Οι κοινωνικοί αγώνες για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, δημόσια παιδεία και υγεία είναι πάντα επίκαιροι, ιδιαίτερα σήμερα που οι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο δοκιμάζονται από πολέμους, φτώχεια και εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» εξακολουθεί να συγκινεί νέες γενιές φοιτητριών και φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την επαρκή στελέχωσή του, την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τα ΑΕΙ στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την παροχή ποιοτικής, σύγχρονης μόρφωσης, καθώς και το δικαίωμα στην εργασία μέσα από την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Μετά από 50 χρόνια, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει, παρά τη συστηματική προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, να εμπνέει χιλιάδες νέες και νέους που αντιμάχονται τον φασισμό και τους φασίστες, μοχθούν για καλύτερες συνθήκες ζωής, αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για μια δίκαιη κοινωνία.

Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Καθ. Νίκος Κατσαράκης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Οργή και απογοήτευση για τη μετατροπή μιας τραγωδίας με παιδιά σε θέαμα»
Η Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση των δομών ψυχοκοινωνικής στήριξης στα σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: «Οργή και απογοήτευση για τη μετατροπή μιας τραγωδίας με παιδιά σε θέαμα»
πατε
Κένυα: Σύλληψη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη, σε διαδήλωση
Αντιδράσεις για τη σύλληψη του Δημήτρη Πατέλη στην Κένυα: Καταγγελίες για πολιτική δίωξη και αστυνομική αυθαιρεσία
Κένυα: Σύλληψη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Πατέλη, σε διαδήλωση