ΙΕΠ: Πάνω από 2000 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν ημερίδα για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Προσχολική Εκπαίδευση
Περίπου 1000 άτομα ήταν εγγεγραμμένα και συνδεδεμένα στην πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα και είτε ταυτόχρονα είτε σε συνέχεια πάνω 1100 άτομα παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση

Πάνω από 2000 άτομα από την εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα συνδέθηκαν διαδικτυακά για να συμμετάσχουν στην ημερίδα με θέμα «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Προσχολική Εκπαίδευση - Το λογισμικό ΕΛΠεΙΔΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2023. Περίπου 1000 άτομα ήταν εγγεγραμμένα και συνδεδεμένα στην πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα και είτε ταυτόχρονα είτε σε συνέχεια πάνω 1100 άτομα παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση της ημερίδας στο κανάλι του ΙΕΠ στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NMeX-wQapSs).

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε ο σκοπός, οι στόχοι και η αξιολόγηση της Πράξης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης αξιοποίησης προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Προσχολική Εκπαίδευση» από μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και το έργο ΕΛΠεΙΔΑ και το ομώνυμο λογισμικό, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της Πράξης. Επιστημονικός υπεύθυνος και υπεύθυνος του παιδαγωγικού σχεδιασμού του αντικειμένου είναι ο κος Βασίλειος Κόμης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Στην ανάπτυξη του έργου συμμετείχαν επίσης ο κος Γεώργιος Φεσάκης, Καθηγητής του Τμήματος των Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κα Μαρία Χατζηγιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του ΠΑΔΑ, μέλη ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργάτιδες εκπαιδευτικοί ΠΕ60, καθώς και η κα Ευθυμία Πεντέρη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Εκπαίδευση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Επόπτρια του νέου ΠΣ της Προσχολικής Εκπαίδευσης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών της Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και η χρήση των εκπαιδευτικών σεναρίων και μαθησιακών δραστηριοτήτων που εμπεριέχονται στο έργο ΕΛΠεΙΔΑ.

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων/συμμετεχουσών αναδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ένταξη και αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, για τη δημιουργία δυναμικών συνεργατικών και αλληλεπιδραστικών περιβαλλόντων μάθησης και επικοινωνίας και, μέσω αυτής, την καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών και μαθητριών στην Προσχολική Εκπαίδευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνεχίζουν να ενισχύουν δράσεις και προσεγγίσεις που έχουν προσδιοριστεί ως πολιτικές από το ΥΠΑΙΘΑ στην εκπαίδευση. Το προσεχές διάστημα και με την ολοκλήρωση της Πράξης, προχωράμε στην περαιτέρω υποστήριξη μαθησιακών διαδρομών που βελτιώνουν τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών και μαθητριών μας.

Η ημερίδα αποτέλεσε Δράση Προβολής και Δημοσιότητας στο πλαίσιο της Πράξης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης αξιοποίησης προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Προσχολική Εκπαίδευση» (MIS 5158662), η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Υποέργου 1 με τίτλο «Πιλοτική Εφαρμογή Δράσης ΤΠΕ στην Προσχολική Εκπαίδευση».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Πράξης (https://iep.edu.gr/el/espa-2014-2020/pilotikes-paremvaseis-ypostiriksis-aksiopoiisis-proigmenon-texnologion-pliroforion-kai-epikoinonion-stin-prosxoliki-ekpaidefsi).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esties-politexnioupoli
Φοιτητικές εστίες: «Βράζουν» πάνω από 1500 φοιτητές στην Αθήνα σε δωμάτια χωρίς κλιματισμό...
Οι φοιτητές οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 17/6 στις 11 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητώντας να επισκευαστούν οι βλάβες, να αγοραστούν...
Φοιτητικές εστίες: «Βράζουν» πάνω από 1500 φοιτητές στην Αθήνα σε δωμάτια χωρίς κλιματισμό...
ypaith
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά
Οι εξετάσεις αυτές θα διενεργηθούν από 18 έως και 28 Ιουνίου 2024, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά