πολυτεχνείο
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME NEWS
Ομόφωνο ψήφισμα – η ΠΟΣΔΕΠ τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρεται, «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΠΟΣΔΕΠ τιμά τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στην επτάχρονη δικτατορία και τη μνήμη των αγωνιστών για ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία και προκοπή. Οι αξίες αυτές είναι διαχρονικές και αντίθετες με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που βιώνουμε στη χώρα μας και η οποία πρέπει να αντιστραφεί».

Η ανακοίνωση

«Η επέτειος της 17 Νοεμβρίου συμπυκνώνει τη μνήμη του αντιδικτατορικού αγώνα, που κορυφώθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού - ΠΟΣΔΕΠ τιμά τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στην επτάχρονη δικτατορία και τη μνήμη των αγωνιστών για ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία και προκοπή. Οι αξίες αυτές είναι διαχρονικές και αντίθετες με τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που βιώνουμε στη χώρα μας και η οποία πρέπει να αντιστραφεί.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ καλεί τους συλλόγους ΔΕΠ και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την εξέγερση, οι οποίες αναδεικνύουν τα αντιδικτατορικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της ιστορικής εξέγερσης, προβάλλοντας το αίτημα της υπεράσπισης της Δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα μας και όλων των ανεκπλήρωτων διεκδικήσεων του Νοέμβρη του 1973.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιστροφή ενοικίου
Επιστροφή ενοικίου: Νέα πληρωμή σε χιλιάδες δικαιούχους από την ΑΑΔΕ
Η πληρωμή αφορά πολίτες που είχαν μείνει εκτός της προηγούμενης καταβολής ή είχαν λάβει μειωμένο ποσό λόγω ελλιπών στοιχείων
Επιστροφή ενοικίου: Νέα πληρωμή σε χιλιάδες δικαιούχους από την ΑΑΔΕ
Φορολογικές ρυθμίσεις
Φορολογικό «ραντεβού» πριν την Πρωτοχρονιά: Όσα πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου
Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μια σειρά από φορολογικές και οικονομικές υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετες επιβαρύνσεις,...
Φορολογικό «ραντεβού» πριν την Πρωτοχρονιά: Όσα πρέπει να τακτοποιηθούν έως 31 Δεκεμβρίου