Θλίψη για την απώλεια του δάσκαλου Μιλτιάδη Γεωργαλή
Ο Μιλτιάδης Γεωργαλής υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον πέραν των συμβατικών καθηκόντων του ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα των δασκάλων

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε για πάντα από κοντά μας ο συνταξιούχος δάσκαλος Μιλτιάδης Γεωργαλής. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι.

Ο Μιλτιάδης Γεωργαλής υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον πέραν των συμβατικών καθηκόντων του ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα των δασκάλων.

Συνέδεσε το όνομά του με σειρά αγώνων και προσπαθειών για τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου του δασκάλου. Αγωνίστηκε στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, της ΔΑΚΕ, την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Η πολυσχιδής του δράση εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους του, οι οποίοι κατ΄ επανάληψη τον εξέλεξαν σε διάφορα συνδικαλιστικά αξιώματα.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, μέλος της Ε.Ε. της Δ.Ο.Ε., Αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου και μέλος του Δ.Σ. των Πολιτικών Συνταξιούχων Αχαΐας. Επιπλέον, υπηρέτησε την εκπαίδευση επί πολλά χρόνια ως Διευθυντής του 58ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Οι υπηρεσίες του στην εκπαίδευση ήταν ανεκτίμητες, όπως και η προσφορά του στους συνδικαλιστικούς αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών.

Η παρακαταθήκη που άφησε στους νεότερους ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο