Thumbnail
Επειδή οργάνωσαν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στη Γάζα

Για «κατάπτυστη ενέργεια» η οποία «παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και αποκαλύπτει πόση ελευθερία χωράει για τους φοιτητές το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που καθορίζει τη στάση του από τις επιχειρηματικές μπίζνες και διασυνδέσεις ακόμα και με κράτη δολοφόνους», κάνει λόγο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε ανακοίνωσή του σχετικά με την αδιανόητη απόφαση του αμερικανικού Πανεπιστημίου να αναστείλλει τη λειτουργία φοιτητικών συλλόγων που οργάνωσαν διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ίδρυμα, με απόφαση της προηγούμενης υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως, περιλαμβάνεται στα αμερικανικά Πανεπιστήμια που ήρθαν για συνεργασίες με Ελληνικά, και ιδρύει στη χώρα μας Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του Columbia University τονίζεται ότι «μέσω του Athens Global Center, η κοινότητα του Πανεπιστημίου Columbia θα επιδιώξει συμπράξεις στο ακαδημαϊκό, επιστημονικό, κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ανεξάρτητους φορείς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και με την Κοινωνία των Πολιτών και τα ΜΜΕ», κάνοντας σαφές ότι ζητούμενο για το Global Center είναι η συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια και όχι η ίδρυση ξένου πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Αναλυτικά το σχόλιο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες φοιτητές του Κολούμπια που έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια αναστολής λειτουργίας δύο φοιτητικών συλλόγων από το αμερικάνικο ιδιωτικό πανεπιστήμιο «Columbia».

Όπως επισημαίνει το πανεπιστήμιο ο λόγος της συγκεκριμένης απαράδεκτης ενέργειας είναι ότι αυτοί οι σύλλογοι οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα!!! Στην κινητοποίησή τους όπως οι ίδιοι λένε κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς. Η απόφαση του πανεπιστημίου τεκμηριώθηκε ως παραβίαση των πολιτικών του πανεπιστημίου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του, «με πραγματοποίησης χωρίς άδεια» και γιατί περιελάβανε «απειλητική ρητορική».

Αυτή η κατάπτυστη ενέργεια παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και αποκαλύπτει πόση ελευθερία χωράει για τους φοιτητές το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που καθορίζει τη στάση του από τις επιχειρηματικές μπίζνες και διασυνδέσεις ακόμα και με κράτη δολοφόνους!

«Απειλητική ρητορική» δεν είναι το να παλεύεις για την ειρήνη και για το δίκιο. Είναι να καλύπτεις ένα κράτος δολοφόνο και την πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Το να ονομάζεις «αυτοάμυνα» την στυγερή γενοκτονία και εκτοπισμό ενός λαού που μετράει ήδη 11.500 νεκρούς εκ των οποίων 4.500 νεκρά παιδιά!

Οι λαοί σε όλο τον κόσμο δίνουν απάντηση στην καταστολή!

Αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites-ekpaideusi-eksetaseis
Γενικά Λύκεια και Λύκεια ΕΑΕ: Πότε θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Γενικά Λύκεια και Λύκεια ΕΑΕ: Πότε θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Πρόσκληση
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί
2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί