Κυριακή Μάλαμα
«Μαθητές αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν έως κι 100 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους»

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα του άδικου αποκλεισμού των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από τις πρόνοιες της δωρεάν μεταφοράς. Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια ενημέρωσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νέας Προποντίδας και σχετικής επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Όπως επισημαίνεται, παρόλο που έχει νομοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη, η εφαρμογή της προσκρούει σε ασάφειες και σε γραφειοκρατικές αδράνειες, που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων να μένουν ακάλυπτοι. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Χαλκιδική, οι μαθητές αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν έως κι 100 χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, ενώ δεν υπάρχει, όπως είναι γνωστό, τακτική συγκοινωνία και διαδημοτική συνδεσιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των διατάξεων για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών και στους μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ πρέπει κι η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής να εξετάσει το θέμα με την δέουσα ευαισθησία και να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να διευκολύνει την μεταφορά των μαθητών του ΣΔΕ Νέας Προποντίδας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Για το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα : Να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη μεταφοράς των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 28.9.2023 επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, με την οποία επισημαίνεται η άμεση ανάγκη συμπερίληψης και των μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στις πρόνοιες για την δωρεάν μεταφορά μαθητών. Όπως υπογραμμίζεται, παρόλο που έχει νομοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη, η εφαρμογή της προσκρούει σε ασάφειες και σε γραφειοκρατικές αδράνειες, που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων να μένουν ακάλυπτοι. Η εκπαιδευτική κοινότητα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ζητά, στο πλαίσιο αυτό, την άμεση εφαρμογή των διατάξεων της δωρεάν μετακίνησης, χωρίς αστερίσκους.

Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας, στην κατεύθυνση της άμεσης εφαρμογής των διατάξεων για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών και στους μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Η αναφέρουσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hospital.jpg
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια
«Με χτυπούσε και με απειλούσε ότι αν δεν υποκύψω, θα κάψει τα παιδιά μου και θα κάνει στη 13χρονη κόρη μου αυτά που κάνει και σε εμένα»
Φρίκη σε οίκο ευγηρίας στη Δυτική Ελλάδα: Νοσηλευτής βίαζε μητέρα τεσσάρων παιδιών επί χρόνια