Πλήρης οδηγός για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - ΣΔΕ
Για πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (σήμερα λειτουργούν πανελλαδικά περισσότερα από 100 σχολεία), για το νέο σχολικό έτος 2023-2024 των ενδιαφερομένων πολιτών που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου. Λειτουργούν από το έτος 2000 και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασικά χαρακτηριστικά των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

• Δωρεάν Δημόσια Γυμνάσια Ενηλίκων
• Δίνουν Δεύτερη Ευκαιρία στη γνώση και στη μόρφωση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων (18 ετών και άνω)
• Καινοτόμο, ευέλικτο και ανοικτό πρόγραμμα σπουδών
• Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων
• Συμβουλευτικές υπηρεσίες (σύμβουλος ψυχολόγος και σύμβουλος σταδιοδρομίας)
• Απογευματινό ωράριο λειτουργίας
• Διετής φοίτηση (2 χρόνια)
• Χορήγηση απολυτήριου τίτλου, ισότιμου του Γυμνασίου
• Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+
• Επισκέψεις σε χώρους εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος
• Συνέχιση σπουδών σε Γενικά, Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές

Για περισσότερες πληροφορίες και για να βρείτε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που βρίσκεται κοντά σας, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://sde.inedivim.gr/to-s-d-e-konta-soy

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ