Κάμερες στα σχολεία
«Λεφτά για κάμερες υπάρχουν, για τα σχολικά κτίρια όχι» επισημαίνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας για τον Δήμο Αθηναίων

Τον πλήρη έλεγχο των σχολείων επιχειρεί να αποκτήσει ο Δήμος Αθηναίων, τοποθετώντας κάμερες, αντί να αξιοποιεί τους οικονομικούς πόρους για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Μάλιστα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας καταγγέλλει ότι«κατόπιν εορτής ζητά ο δήμος έγκριση για την απαράδεκτη τοποθέτηση καμερών, με fast track διαδικασίες, σε δύο σχολικά κτίρια».

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι χωρίς προηγούμενη έγκριση, τοποθετήθηκαν κάμερες τόσο στις εισόδους όσο και στα προαύλια και τους διαδρόμους στο 16ο Γυμνάσιο - Λύκειο και στο συγκρότημα που στεγάζει το 40ο νηπιαγωγείο, το 18ο Δημοτικό και το 56ο Γυμνάσιο.

Στη συνέχεια, επισημαίνουν ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν ικανοποιήσει κανένα από τα χρόνια αιτήματά τους για προσλήψεις μόνιμων σχολικών φυλάκων σε όλα τα σχολεία και τον επαρκή φωτισμό στις εισόδους και τις αυλές των σχολείων με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων.

Πάντως, για κάμερες υπάρχουν χρήματα, όπως φαίνεται. Οι γονείς υπογραμμίζουν ότι  «”η διασφάλιση της παροχής ασφαλέστερου και ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία”, που επικαλούνται για να δικαιολογήσουν το αντιπαιδαγωγικό και κατασταλτικό μέτρο των καμερών στα σχολεία σκοντάφτει στις εικόνες που αποτύπωσε η δική μας κάμερα που δείχνουν την παραμέληση των σχολικών μονάδων».

Κάμερες στα σχολεία

«Αυτή είναι η κατάσταση των σχολείων μας που προδίδουν ότι προτεραιότητές τους δεν είναι τα σχολεία των παιδιών μας, ούτε η ασφάλειά τους» τονίζουν οι γονείς των μαθητών, συμπληρώνοντας ότι ακόμα στο ερώτημα κάθε καλοπροαίρετου σε τι θα εξυπηρετήσουν οι κάμερες στο εσωτερικό των σχολείων, «την απάντηση δίνει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής στην εισήγησή της αποκαλύπτοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο “έχει μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος από φθορές από εξωσχολικούς και έχει εξαλειφτεί το απεχθές φαινόμενο των καταλήψεων”».

Κάμερες στα σχολεία

«Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια σε υποδομές, με εξασφαλισμένη τη θέρμανση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Σχολεία που θα αποτελούν χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης τις ώρες πέρα από το διδακτικό ωράριο» καταλήγουν.

Κάμερες και φθορά στα σχολεία

Η ανακοίνωση των γονέων

 «Κατόπιν εορτής ζητά ο δήμος έγκριση για την απαράδεκτη τοποθέτηση καμερών, με fast track διαδικασίες, σε 2 σχολικά κτίρια της 7ης Δημοτικής Κοινότητας. Αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί οι κάμερες προκαλώντας τις αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας έρχεται η  πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και καλεί σε δια περιφοράς ψηφοφορία για την έγκριση της τοποθέτησης των καμερών.

Οι γονείς δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την ύπαρξη καμερών στις σχολικές εγκαταστάσεις. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες. Για τον λόγο αυτόν ο εκπρόσωπός μας δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία μίας απόφασης που έχει ήδη ληφθεί και υλοποιηθεί.

Οι γονείς έχουμε προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών. Ζητάμε σταθερά εδώ και χρόνια την πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων σε όλα τα σχολεία και τον επαρκή φωτισμό στις εισόδους και τις αυλές των σχολείων, αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί με το πρόσχημα της έλλειψης κονδυλίων.

Για τις κάμερες όμως βρέθηκαν χρήματα! Τοποθετήθηκαν κάμερες τόσο στις εισόδους όσο και στα προαύλια και τους διαδρόμους στο 16ο Γυμνάσιο – Λύκειο και στο συγκρότημα που στεγάζει το 40ο νηπιαγωγείο, το 18ο Δημοτικό και το 56ο Γυμνάσιο.

"Η διασφάλιση της παροχής ασφαλέστερου και ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία", που επικαλούνται για να δικαιολογήσουν το αντιπαιδαγωγικό και κατασταλτικό μέτρο των καμερών στα σχολεία σκοντάφτει στις εικόνες που αποτύπωσε η δική μας κάμερα που δείχνουν την παραμέληση των σχολικών μονάδων. Αυτή είναι η κατάσταση των σχολείων μας που προδίδουν ότι προτεραιότητές τους δεν είναι τα σχολεία των παιδιών μας, ούτε η ασφάλειά τους.

Πριν λοιπόν ενδιαφερθούν για την ασφάλεια των κτιρίων, μετά τις ώρες λειτουργίας τους, θα έπρεπε να έχουν ενδιαφερθεί για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Διότι στο 16ο Γυμνάσιο-Λύκειο περιμένουν χρόνια να αντικατασταθούν οι σκουριασμένες μπασκέτες και τα απαραίτητα προστατευτικά. Διότι στο 56ο Γυμνάσιο οι τοίχοι πάνω στους οποίους τοποθετήθηκαν οι κάμερες πέφτουν και η αυλή πλημμυρίζει σε κάθε βροχή.

Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι αναρωτιούνται σε τι θα εξυπηρετήσουν οι κάμερες στο εσωτερικό των σχολείων. Την απάντηση δίνει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής στην εισήγησή της αποκαλύπτοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το μέτρο “έχει μειωθεί στο ελάχιστο το κόστος από φθορές από εξωσχολικούς και έχει εξαλειφτεί το απεχθές φαινόμενο των καταλήψεων”

Τα σχολικά κτίρια και τα παιδιά μας όμως δεν απειλούνται από τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις τους μέσα από τις οποίες διεκδικούν ασφαλή κτίρια και εκπαιδευτικούς για να τους κάνουν μάθημα, τα αυτονόητα δηλαδή. Απειλή για την ασφάλειά τους και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι, διαχρονικά, οι επιλογές των δημοτικών αρχών και υπουργείων που ενώ δεν βρίσκουν χώρους και χρήματα για να χτίσουν νέα σχολεία και να συντηρήσουν τα υπάρχοντα, διαθέτουν τεράστια κονδύλια για έργα βιτρίνας, αναπλάσεις, σιντριβάνια, περιπάτους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι κάμερες από τα 2 σχολικά συγκροτήματα και να σταματήσει οποιαδήποτε ανάλογη μελέτη σε άλλο σχολικό κτίριο.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σχολικών φυλάκων

Να ενισχυθεί ο φωτισμός στις εισόδους και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια σε υποδομές, με εξασφαλισμένη τη θέρμανση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Σχολεία που θα αποτελούν χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης τις ώρες πέρα από το διδακτικό ωράριο.

Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας