ιεπ
Σκοπός της Πράξης ήταν η εργαλειακή ένταξη και αξιοποίηση των ΤΠΕ για τη δημιουργία δυναμικών, συνεργατικών και αλληλεπιδραστικών περιβαλλόντων μάθησης και επικοινωνίας και, μέσω αυτής, η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών/τριών της Προσχολικής Εκπαίδευσης

Το ΙΕΠ προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς στη διαδικτυακή ημερίδα «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Προσχολική Εκπαίδευση - Το λογισμικό ΕΛΠεΙΔΑ» την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 16:00.

Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση για την Πράξη: «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης αξιοποίησης προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Προσχολική Εκπαίδευση» η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Επιπλέον θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό λογισμικό ΕΛΠεΙΔΑ και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του. Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο (https://iep.edu.gr/tpenipia/)

Σχετικά με την Πράξη

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποίησε την Πράξη: «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης αξιοποίησης προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Προσχολική Εκπαίδευση» η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σκοπός της Πράξης ήταν η εργαλειακή ένταξη και αξιοποίηση των ΤΠΕ για τη δημιουργία δυναμικών, συνεργατικών και αλληλεπιδραστικών περιβαλλόντων μάθησης και επικοινωνίας και, μέσω αυτής, η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών/τριών της Προσχολικής Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του ψηφιακού γραμματισμού, οι ΤΠΕ, ήτοι ψηφιακές τεχνολογίες, ψηφιακά εργαλεία και ψηφιακό υλικό, λειτουργούν ως αντικείμενο μάθησης με στόχο τη γνωριμία των μαθητών/τριών του Νηπιαγωγείου με τις τεχνολογίες, την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους, μέσω των τεχνολογιών, και την κατανόηση της θέσης τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Ως εκ τούτου, αναδύθηκε η αναγκαιότητα άμεσης αναβάθμισης και εμπλουτισμού των σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο, με την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και την παραγωγή ψηφιακών εργαλείων και εκπαιδευτικού υλικού, για την επίτευξη υψηλών μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Αποτελέσματα-παραδοτέα του έργου ήταν:

• η παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablets) σε 200 σχολικές μονάδες Προσχολικής Εκπαίδευσης,

• η παροχή εκπαιδευτικού λογισμικού/εφαρμογών αναπτυξιακά και παιδαγωγικά κατάλληλου για μαθητές/-ήτριες προσχολικής εκπαίδευσης,

• η δημιουργία και παροχή σχετικού ψηφιακού εκπαιδευτικού/επιμορφωτικού υλικού,

• η εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που έλαβαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Πράξης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικο χολείο αθηνας
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη
«Κατεβαίνουμε μαζικά στους δρόμους και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες. Έχουμε λόγο στο μέλλον μας και παλεύουμε για αυτό»
Γράμμα από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών: Γιαυτό κάνουμε κατάληψη