ΔΟΥΚΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των  καθηγητών του σχολείου. 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας απέστειλε στον νυν Δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε, 
Όπως σας είναι γνωστό, τμήμα των θεμελίων του κτιρίου του 39ου ΓΕ.Λ  της Αθήνας έχει αποκαλυφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των 
καθηγητών του σχολείου.
 
Το πρόβλημα σας έχει γνωστοποιηθεί, με ιδιαίτερη έμφαση από την Γ΄ ΕΛΜΕ της Αθήνας από το 2020, οπότε και υποσχεθήκατε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.
Τρία περίπου χρόνια μετά, παρότι έχετε αναθέσει το σχετικό έργο επισκευών, δεν έχει δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Η απειλή για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών εξακολουθεί να υπάρχει. 
Γνωρίζοντας τη σημερινή συνάντησή σας με το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ζητώ να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, ώστε να μην 
χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Χάρης Δούκας

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ του alfavita.gr πριν ένα μήνα

39 γελ αθηνας

Ασύλληπτο! «Κρέμεται» στο κενό από τη διάβρωση το 39ο ΓΕΛ στην Κυψέλη

Ένα σχολικό συγκρότημα «κρέμεται» στο κενό εξαιτίας του προβλήματος της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, όπου στηρίζεται μέρος των θεμελίων του.

Πρόκειται για το το 39ο ΓΕΛ Κυψέλης που βρίσκεται επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος. Οι εικόνες είναι πράγματι σοκαριστικές και ο Σύλλογος Γονέων μαζί με την Ένωση Γονέων της περιοχής δικαιολογημένα δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για τα παιδιά τους που φοιτούν σε αυτό.

Το πρόβλημα με την πτώση και διάβρωση του πρανούς όπου στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου  είναι γνωστό εδώ και χρόνια επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων του 39ου ΓΕΛ και καταγγέλλει ότι «οι αρχές “σφυρίζουν αδιάφορα”, μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία  διεύθυνση στην άλλη. Έχουμε  από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην “Κτιριακές Υποδομές” (πρώην  ΟΣΚ) για να στείλουν να το δει μηχανικός, καθώς και στον ΟΑΣΠ, χωρίς καμιά ανταπόκριση»

Το θέμα, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονέων του 39ου ΓΕΛ, «είναι υψίστης  σημασίας  καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημείο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του  κτιρίου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 

«Το 39ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το 39ο Γυμνάσιο Αθηνών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και της χώρας. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κυψέλης έχουμε υπάρξει μαθητές των 2 σχολείων και χρόνο με το χρόνο είμαστε θεατές της εγκατάλειψης των κτιρίων, γεγονός που ως γονείς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα του σχολείου είναι το πρόβλημα της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, που στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος, (όπως φαίνεται και σε προηγούμενη αναρτηση), ένα θέμα που απασχολεί τον Σύλλογο Γονέων, καθώς και προηγούμενους Συλλόγους Γονέων χρόνια τώρα, και που έχει αναδειξει ξανά πριν λίγους μήνες ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ.

Το συγκεκριμένο θεμα, δυστυχώς είναι ένα θεμα για το οποίο οι αρμόδιες αρχές “σφυρίζουν αδιάφορα”, μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη. Έχουμε απο κοινου με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσιες του Δημου, στην "Κτιριακές Υποδομές" (πρώην ΟΣΚ) για να στειλουν να το δει μηχανικός, καθως στον ΟΑΣΠ, χωρις καμία ανταποκριση.

Έχουμε αριθμούς πρωτοκόλλου για όλες τις επιστολές που καταθέσαμε στις παραπάνω υπηρεσίες καθως και προφορικές δεσμεύσεις του Δήμου, ότι σήμερα, αύριο ξεκινάνε οι εργασίες από συγκεκριμένα "βαρυγδουπα" ονόματα του Δήμου. (Υπάρχει φάκελος ετών στην Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος).

Υπάρχει μάλιστα και μελέτη για λογαριασμό του Δήμου χρόνια τώρα, καθώς και μελέτη από γονέα πολιτικό μηχανικό (στον εξωτερικό χώρο που φαίνεται στις φώτο, καθώς μέσα δε μπορεί να μπει ιδιώτης).

Το θέμα ειναι υψίστης σημασίας, καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημειο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του κτιριου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό.

Το τελευταίο έγγραφο του Δημου αναφέρει ότι θα καθυστερήσει το έργο γιατι απαιτείται από την ανάδοχο νέα μελέτη... και χρόνια τώρα στο στάδιο αυτό μένει και αλλαζουν οι Δήμαρχοι και ξανά τα ίδια. Σα να μην έφτανε αυτό, το κτίριο του Λυκείου που χρόνια τώρα λειτουργεί σε διαιρεμένες αίθουσες στοιβάζοντας μαθητές και καθηγητές, παρουσιάζει βλάβη που χρήζει άμεσης επισκευής καθώς πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι του σχολείου και η αποκατάσταση αυτή χάνεται στη γραφειοκρατία, σημειωτέον δε, ότι στα υπόγεια λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας όπου τα παιδιά περνάνε 6 και 7 ώρες την ημέρα, σε ένα ήδη προβληματικό κτίριο.

Επιπλέον, το σχολείο χρειάζεται άμεσα ράμπα για την πρόσβαση μαθητών με κινητικά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα 5 τμήματα της Α λυκείου φέτος, αγγίζουν τους 27 μαθητές ανά τμήμα, δηλαδη το μέγιστο επιτρεπτο όριο και ζητηθηκε απο τη Διεύθυνση του σχολειου η δημιουργια και έκτου τμήματος.

Η πρόταση από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας ήταν να χρησιμοποιηθεί ως τάξη το εργαστηριο φυσικής!! Αφήνοντας δηλαδη το σχολείο χωρίς εργαστήριο, την ιδια ωρα που και στο γυμνάσιο το αντίστοιχο εργαστήριο ειναι σε αθλια κατασταση και επιπλεον λειτουργεί ως αποθήκη για εργαλεία κηπουρικής που χρησιμοποιούν οι μαθητες του Γυμνασίου.

Εκτός από όλα αυτά, στο χωρο του σχολειου υπάρχουν τα σάπια κάγκέλα και οι πόρτες της αίθουσας τελετών, καθώς και ελλείψεις σε καρέκλες και θρανία. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που ο Δήμος μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφάλισε κονδύλια για το περίφημο φιάσκο του “μεγάλου περιπάτου” και την τώρα αποκατάσταση των πεζοδρόμων της Πανεπιστημίου!

Δεν γίνεται κάθε πρωί να αγωνιούμε για τα παιδιά μας επειδή πράττουμε το αυτονόητο να τα στέλνουμε δηλαδή στο σχολείο. Ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε πριν να είναι αργά και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια δηλαδη των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ θα προβεί σε νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις .

Καλουμε ολους τους γονείς ,τους καθηγητές και τους κατοίκους της γειτονιάς μας, να στηρίξουν τον αγώνα μας για να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο που έχει φιλοξενήσει και θα φιλοξενεί χιλιάδες μαθητές της Κυψέλης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mykonos
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
Ο Αμερικανός τουρίστας που έκανε σερβιτόρα να δακρύσει – «Κοιταζόμαστε στα μάτια και…»
Μύκονος: Τουρίστας άφησε φιλοδώρημα 455 ευρώ σε εργαζόμενη – «Δάκρυσα» λέει εργαζόμενη (Viral)
δασκάλα γράφει στον πίνακα
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, με την...
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων