sxoleio_kypseli
Σε σοβαρότατη καταγγελία που αφορά τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και καθηγητών προχώρησαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 39ου Γενικού Λυκείου Αθηνών στην Κυψέλη και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Ένα σχολικό συγκρότημα «κρέμεται» στο κενό εξαιτίας του προβλήματος της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, όπου στηρίζεται μέρος των θεμελίων του.

Πρόκειται για το το 39ο ΓΕΛ Κυψέλης που βρίσκεται επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος. Οι εικόνες είναι πράγματι σοκαριστικές και ο Σύλλογος Γονέων μαζί με την Ένωση Γονέων της περιοχής δικαιολογημένα δηλώνουν εξαιρετικά ανήσυχοι για τα παιδιά τους που φοιτούν σε αυτό.

Το πρόβλημα με την πτώση και διάβρωση του πρανούς όπου στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου  είναι γνωστό εδώ και χρόνια επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων του 39ου ΓΕΛ και καταγγέλλει ότι «οι αρχές “σφυρίζουν αδιάφορα”, μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία  διεύθυνση στην άλλη. Έχουμε  από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην “Κτιριακές Υποδομές” (πρώην  ΟΣΚ) για να στείλουν να το δει μηχανικός, καθώς και στον ΟΑΣΠ, χωρίς καμιά ανταπόκριση»

Το θέμα, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονέων του 39ου ΓΕΛ, «είναι υψίστης  σημασίας  καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημείο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του  κτιρίου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 

«Το 39ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται με το 39ο Γυμνάσιο Αθηνών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Αττικής και της χώρας. Η πλειοψηφία των κατοίκων της Κυψέλης έχουμε υπάρξει μαθητές των 2 σχολείων και χρόνο με το χρόνο είμαστε θεατές της εγκατάλειψης των κτιρίων, γεγονός που ως γονείς μας ανησυχεί και μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα του σχολείου είναι το πρόβλημα της κατάπτωσης και διάβρωσης του πρανούς, της πλαγιάς δηλαδή, που στηρίζεται μέρος των θεμελίων του σχολείου επί της οδού Πυθίας και Νικάνορος, (όπως φαίνεται και σε προηγούμενη αναρτηση), ένα θέμα που απασχολεί τον Σύλλογο Γονέων, καθώς και προηγούμενους Συλλόγους Γονέων χρόνια τώρα, και που έχει αναδειξει ξανά πριν λίγους μήνες ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ.

Το συγκεκριμένο θεμα, δυστυχώς είναι ένα θεμα για το οποίο οι αρμόδιες αρχές “σφυρίζουν αδιάφορα”, μοιράζοντας υποσχέσεις ή πετώντας το μπαλάκι η μία διεύθυνση στην άλλη. Έχουμε απο κοινου με τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου, απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσιες του Δημου, στην "Κτιριακές Υποδομές" (πρώην ΟΣΚ) για να στειλουν να το δει μηχανικός, καθως στον ΟΑΣΠ, χωρις καμία ανταποκριση.

Έχουμε αριθμούς πρωτοκόλλου για όλες τις επιστολές που καταθέσαμε στις παραπάνω υπηρεσίες καθως και προφορικές δεσμεύσεις του Δήμου, ότι σήμερα, αύριο ξεκινάνε οι εργασίες από συγκεκριμένα "βαρυγδουπα" ονόματα του Δήμου. (Υπάρχει φάκελος ετών στην Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος).

Υπάρχει μάλιστα και μελέτη για λογαριασμό του Δήμου χρόνια τώρα, καθώς και μελέτη από γονέα πολιτικό μηχανικό (στον εξωτερικό χώρο που φαίνεται στις φώτο, καθώς μέσα δε μπορεί να μπει ιδιώτης).

 

Το θέμα ειναι υψίστης σημασίας, καθώς το έδαφος υποχωρεί με την πρώτη βροχή και τα θεμέλια στο σημειο αυτό, έχουν ξεγυμνωθεί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη στατικότητα του κτιριου, κυρίως σε έναν πιθανό σεισμό.

Το τελευταίο έγγραφο του Δημου αναφέρει ότι θα καθυστερήσει το έργο γιατι απαιτείται από την ανάδοχο νέα μελέτη... και χρόνια τώρα στο στάδιο αυτό μένει και αλλαζουν οι Δήμαρχοι και ξανά τα ίδια. Σα να μην έφτανε αυτό, το κτίριο του Λυκείου που χρόνια τώρα λειτουργεί σε διαιρεμένες αίθουσες στοιβάζοντας μαθητές και καθηγητές, παρουσιάζει βλάβη που χρήζει άμεσης επισκευής καθώς πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι του σχολείου και η αποκατάσταση αυτή χάνεται στη γραφειοκρατία, σημειωτέον δε, ότι στα υπόγεια λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας όπου τα παιδιά περνάνε 6 και 7 ώρες την ημέρα, σε ένα ήδη προβληματικό κτίριο.

Επιπλέον, το σχολείο χρειάζεται άμεσα ράμπα για την πρόσβαση μαθητών με κινητικά προβλήματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα 5 τμήματα της Α λυκείου φέτος, αγγίζουν τους 27 μαθητές ανά τμήμα, δηλαδη το μέγιστο επιτρεπτο όριο και ζητηθηκε απο τη Διεύθυνση του σχολειου η δημιουργια και έκτου τμήματος.

Η πρόταση από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας ήταν να χρησιμοποιηθεί ως τάξη το εργαστηριο φυσικής!! Αφήνοντας δηλαδη το σχολείο χωρίς εργαστήριο, την ιδια ωρα που και στο γυμνάσιο το αντίστοιχο εργαστήριο ειναι σε αθλια κατασταση και επιπλεον λειτουργεί ως αποθήκη για εργαλεία κηπουρικής που χρησιμοποιούν οι μαθητες του Γυμνασίου.

Εκτός από όλα αυτά, στο χωρο του σχολειου υπάρχουν τα σάπια κάγκέλα και οι πόρτες της αίθουσας τελετών, καθώς και ελλείψεις σε καρέκλες και θρανία. Όλα αυτά, την ίδια ώρα που ο Δήμος μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφάλισε κονδύλια για το περίφημο φιάσκο του “μεγάλου περιπάτου” και την τώρα αποκατάσταση των πεζοδρόμων της Πανεπιστημίου!

Δεν γίνεται κάθε πρωί να αγωνιούμε για τα παιδιά μας επειδή πράττουμε το αυτονόητο να τα στέλνουμε δηλαδή στο σχολείο. Ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση Γονέων του 6ου Διαμερίσματος, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε πριν να είναι αργά και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια δηλαδη των παιδιών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων του 39 ΓΕΛ θα προβεί σε νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις .

Καλουμε ολους τους γονείς ,τους καθηγητές και τους κατοίκους της γειτονιάς μας, να στηρίξουν τον αγώνα μας για να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο που έχει φιλοξενήσει και θα φιλοξενεί χιλιάδες μαθητές της Κυψέλης».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
Ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού – Πως θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του 2024
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
ΠΑΝΤΕΙΟ
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
Σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, λοιπόν, στη 1 μετά το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι Σύλλογοι ΔΕΠ θα διατρανώσουν ότι είναι κατά της παραβίασης...
Σήμερα Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου 12 Συλλόγων ΔΕΠ κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ
odokatharistis
Αντιδήμαρχος σε εργαζόμενους: Σε ιδιώτη εργοδότη δεν θα φέρνατε χαρτί από γιατρό!
Ντρέπεται και η ντροπή: Κατηγόρησε το προσωπικό επειδή αρρωσταίνει, και όπως είπε «φέρνουν χαρτιά από γιατρούς» για να μην δουλέψουν, ενώ «αν ήταν...
Αντιδήμαρχος σε εργαζόμενους: Σε ιδιώτη εργοδότη δεν θα φέρνατε χαρτί από γιατρό!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις μηνιαίες αποδοχές σας από την εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (Ε.Α.Π.) .
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα η μισθοδοσία των μονίμων εκπαιδευτικών - Πότε των αναπληρωτών