Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Διευρύνεται το 112 για τα σχολεία, αντί να ψάχνουν οι γονείς στα site»

Διευρύνεται η χρήση του 112 και θα αξιοποιηθεί και για την πληροφόρηση ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε περίπτωση κακοκαιρίας, αν υπάρχει μερική ή ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας κ.α, όπως δήλωσε στο Star ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το νομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο έχει ως κεντρικό άξονα την πρόληψη και εστιάζει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πριν την εκδήλωση κρίσεων, προκειμένου αυτές να μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Αναλυτικά, η δήλωση Κικίλια για τη διεύρυνση χρήσης του 112:

«Το 112 είναι ένα εργαλείο πολύτιμο, αποδείχθηκε στην κρίση. Δεν είναι προληπτικό, είναι υποχρεωτικό και ορίζει τις συνθήκες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουμε. Διευρύνεται λοιπόν, και δίνει τη δυνατότητα αντί να ψάχνουν οι γονείς στα site ή σε μια ανακοίνωση ενός Υπουργού να δουν αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αν κινδυνεύουν, αν πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, αν υπάρχει μερική ή ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και ποια μέτρα πρέπει να υπάρχουν, να ενημερώνονται όλοι άμεσα από το 112. Επίσης υπάρχει υποχρέωση προληπτικά σε όλους τους υπεύθυνους, στους Δήμους, τις Περιφέρειες και το κράτος να ενημερώνουν το 112 το ΕΣΚΕΔΙΚ έτσι ώστε να υπάρχει νωρίς συνολική εικόνα και να μπορούμε ενιαία να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα