ΔΙΠΑΕ
Tο ΔΙΠΑΕ χάνει μια ολόκληρη Σχολή, τη Σχολή Θετικών Επιστημών με έδρα την Καβάλα, δύο από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών που λειτουργούν στη Δράμα και δύο Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης

«Η αναγκαία ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας, ιδιαίτερα των περιφερειακών Πανεπιστημίων, δεν μπορεί να γίνει με τον "κανιβαλισμό" και την υποβάθμιση άλλων δημόσιων Πανεπιστημίων», τονίζει η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, σχετικά με την αναγγελία για μεταφορά επτά (7) Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) από την Καβάλα και τη Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Η ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων γίνεται μετά από δημόσιο και διαφανή διάλογο όλων των θεσμικών ακαδημαϊκών παραγόντων με την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, στον οποίο θα καταγραφούν και θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες των Ιδρυμάτων σε ένα πλαίσιο γενναίας αύξησης των δημοσίων δαπανών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», καταλήγουν οι Πανεπιστημιακοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά επτά (7) Τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) από την Καβάλα και τη Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον Πρύτανη του ΔΙΠΑΕ σε χθεσινή (30/10/2023) συνεδρίαση της Συγκλήτου και σήμερα ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι κατατίθεται σχετικό σχέδιο νόμου από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το ΔΙΠΑΕ χάνει μια ολόκληρη Σχολή, τη Σχολή Θετικών Επιστημών με έδρα την Καβάλα (με τρία Τμήματα: Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής), δύο από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών που λειτουργούν στη Δράμα (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας) και δύο Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης που λειτουργούν στην Καβάλα (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής).

Η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετη σε κάθε τέτοια προσπάθεια υποβάθμισης του ΔΙΠΑΕ με την αιτιολογία της ανάγκης αναβάθμισης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για αόριστους "εθνικούς λόγους". Η αναγκαία ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας, ιδιαίτερα των περιφερειακών Πανεπιστημίων, δεν μπορεί να γίνει με τον "κανιβαλισμό" και την υποβάθμιση άλλων δημόσιων Πανεπιστημίων.

Η ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων γίνεται μετά από δημόσιο και διαφανή διάλογο όλων των θεσμικών ακαδημαϊκών παραγόντων με την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, στον οποίο θα καταγραφούν και θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες των Ιδρυμάτων σε ένα πλαίσιο γενναίας αύξησης των δημοσίων δαπανών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος: ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 3 οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του εγκλωβισμένου ατόμου.
Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος: ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή