Μαριεύα Ντασιονάκη
Η Μαριεύα με προσωπικές θυσίες, προσήλωση στο στόχο της και εντατική δουλειά, έφθασε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης στη μακρινή Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Πατρίδα μας.

Στη σπουδαία αθλητική επιτυχία της Μαριεύας Ντασιονάκη η οποία κατέκτησε την 1η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kick Boxing στην Αυστραλία, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η σχολική κοινότητα του 13ου Λυκείου Ηρακλείου, συγχαίροντας τη μαθήτρια.

Η ανακοίνωση του σχολείου της πρωταθλήτριας

Η Σχολική Κοινότητα του 13ο Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Ντασιονάκη Μαρία –Ευανθία του Νικολάου, η οποία κατέκτησε την Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στο Light Kick, στη διοργάνωση ISKA World Cup Syndeny.

Η Μαριεύα με προσωπικές θυσίες, προσήλωση στο στόχο της και εντατική δουλειά, έφθασε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης στη μακρινή Αυστραλία, εκπροσωπώντας την Πατρίδα μας.

Αξίζουν επίσης, συγχαρητήρια στην οικογένεια της, για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο δύσκολο και απαιτητικό δρόμο που ακολουθεί στην ζωή της.

Συγχαρητήρια και από τον περιφερειάρχη

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην Μ. Ντασιονάκη για την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στην Αυστραλία:

«Η σπουδαία διάκριση της 16χρονης Μαριεύας Ντασιονάκη που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στο Light Kick, στη διοργάνωση ISKA World Cup Syndeny, κάνει περήφανους όλους τους Κρητικούς. Η σπουδαία νίκη που κατέκτησε κατάφερε να σηκώσει ψηλά την Ελληνική Σημαία στη μακρινή Αυστραλία. Στην ίδια εκφράζουμε τα συγχαρητήρια όλων μας και της ευχόμαστε μόνο επιτυχίες στη ζωή της. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή και πατέρα της Νίκο Ντασιονάκη για την επιτυχία της κόρης του που πήρε μέρος σε αγώνες όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 2.300 αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο», ανέφερε ο κ.Σταύρος Αρναουτάκης.

Χωρίς βοήθεια από το κράτος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr, η μαθήτρια ήταν ήδη χάλκινη σε δύο πανευρωπαϊκά στην πυγμαχία, στην Ιταλία και στη Ρουμανία, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο Πυξ Λαξ, στην Αθήνα. Αυτό το χρυσό αποτέλεσε και το «εισιτήριο» για την συμμετοχή της στην άλλη άκρη της γης, στην Αυστραλία, όπου αναδείχθηκε πρώτη στο Light Kick και τρίτη στο koshiki karate.

Η Μαριεύα, ήδη από τις διακρίσεις που είχε αποσπάσει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες, έχει εξασφαλίσει 40% μοριοδότηση για τις πανελλήνιες που ήταν και ο στόχος της, όπως λέει ο πατέρας της. Ωστόσο για το μακρινό  ταξίδι στην Αυστραλία, δεν έτυχαν καμίας οικονομικής βοήθειας από το κράτος ή από οποιοδήποτε άλλο φορέα. «Ούτε ευρώ από κανέναν» όπως λέει χαρακτηριστικά στο Cretalive ο Νίκος Ντασιονάκης, παρά το γεγονός ότι μόνο εκείνη εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Κατάφερε να μαζέψει κάποιες οικονομίες, όσες μπορούσε δηλαδή καθώς έχει τέσσερα παιδιά, και με χρήματα από φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που πίστεψαν στις ικανότητες και στο ταλέντο της 16χρονης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕς
Εκπαίδευση σε διαρκή κρίση: Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις, τα ίδια αδιέξοδα
Από τους «εθνικούς διαλόγους» στις πολιτικές δεξιοτήτων – Γιατί το ελληνικό σχολείο παραμένει στο ίδιο σημείο
Εκπαίδευση σε διαρκή κρίση: Οι ίδιες μεταρρυθμίσεις, τα ίδια αδιέξοδα
Ιωσήφ ο Πάγκαλος
Μεγάλη Δευτέρα: Οι θρησκευτικοί συμβολισμοί και το νόημα της πρώτης ημέρας των Παθών
Τι ψάλλεται στην Ακολουθία του Νυμφίου και γιατί η Μεγάλη Δευτέρα θεωρείται προάγγελος της Σταύρωσης
Μεγάλη Δευτέρα: Οι θρησκευτικοί συμβολισμοί και το νόημα της πρώτης ημέρας των Παθών