γελ καλυμνου
Ένα ελληνικό σχολείο στη συνεδρίαση της Euroscola

Το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, πιστοποιημένο σχολείο-πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώτο μεταξύ των σχολείων πρέσβεων στο πλαίσιο του προγράμματος «The European Parliament Ambassador School Program 2022-23» είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει από την ακριτική Κάλυμνο στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Euroscola, που διεξήχθη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου σε ρόλο ευρωβουλευτή μεταξύ νέων από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρώπης αντάλλαξαν απόψεις για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κι είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν και να ανέβουν στο βήμα ως ομιλητές εφαρμόζοντας έμπρακτα το διάλογο ως μέσο ανάδειξης της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

γελ καλυμνου

Η θεματολογία της Euroscola αφορούσε την εκδήλωση βίας και τους τρόπους προάσπισης των Ευρωπαίων, την παραπληροφόρηση, την τεχνητή νοημοσύνη, το διαδικτυακό εκφοβισμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την κλιματική αλλαγή, τη συμμετοχή στα κοινά ενόψει των Ευρωεκλογών το 2024. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Ότμαρ Κάρας πρώτο αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον κ. Αντόνιο Καιόλα, επικεφαλής του Νομικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εστιάζοντας αφενός στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αφετέρου στις ευρωπαϊκές εκλογές το 2024.

γελ καλυμνου

Το σχολείο εκπροσώπησε  στη συνάντηση ομάδα εννέα  μαθητών και μαθητριών. Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής: Κουτσουράης Νικόλας, Μαρκή Αρετή, Μαγκούλια Γραμματούλα, Μιαούλη Ειρήνη, Μεϊμάρης Μάριος, Σισαλούη Νικολέττα, Μουστεράκης Παύλος, Σκουτέλλης Μανώλης, Σκυλλά Καλοτίνα με συνοδούς τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ, κ.Κορφιά Νικόλαο, την κ.Πουγούνια Ειρήνη, συντονίστρια του προγράμματος, τις  κ.Πάου Άννα και Πλάτση Ευδοκία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τον κ. Χαραμαντά Μάμμα που κάλυψε δημοσιογραφικά την συνάντηση.

Έτσι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε  στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, συμμετέχοντας  στην ημερίδα Euroscola.

γελ καλυμνου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Σοκ στην Κυψέλη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την σεξουαλική επίθεση 64χρονου σε 25χρονες δίδυμες – Ξυλοκόπησε τη μητέρα τους
Φρίκη στην Κυψέλη: Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο από την επίθεση του 64χρονου στις 25χρονες δίδυμες
Σοκ στην Κυψέλη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την σεξουαλική επίθεση 64χρονου σε 25χρονες δίδυμες – Ξυλοκόπησε τη μητέρα τους
ηλικιωμένοι
Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε πολίτες άνω των 65 ετών και ΑμεΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις
Πολίτες άνω των 65 ετών και άτομα με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή άνω του 50% μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση σε πολίτες άνω των 65 ετών και ΑμεΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις