Επιστολή
Ανοιχτή επιστολή προς τον Κ. Πιερρακάκη, για συμπερίληψη στο Πρόγραμμα δημοσίων υπαλλήλων ως εντεταλμένοι διδάσκοντες

Ανοιχτή επιστολή αποστέλλουν Δημόσιοι Υπάλληλοι, κάτοχοι Διδακτορικού, εν όψει της νέας πρόσκλησης για το πρόγραμμα απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για τους νέους κατόχους διδακτορικών ΕΣΠΑ.

Μέσω της επιστολής, που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr και την οποία συνυπογράφουν 17 υπάλληλοι, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν χωρίς εξαίρεση όπως αυτό έχει οριοθετηθεί στο άρθρο 173. 

«Υπενθυμίζουμε την παράγραφο από την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη όπου αναφέρει “προκειμένου να διασφαλιστούν ισότιμες και δίκαιες προοπτικές πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, με κριτήριο την προσωπική αξία και ικανότητά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

εκ μέρους όλων των συναδέλφων Δημοσίων Υπαλλήλων δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή σχετικά με την δυνατότητα απασχόλησης των Δημοσίων Υπαλλήλων ως εντεταλμένων διδασκόντων, σε συνέχεια των διατάξεων της παρ.9 περίπτωση ε) του άρθρου 173 του Ν.4957/2022.

Από τον Αύγουστο του 2023 η Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τμήμα Α' Κύριου Διδακτικού Προσωπικού απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των συναδέλφων ακριβώς το ίδιο κείμενο, το οποίο αναφέρει ότι το εν λόγω ζήτημα έχει τεθεί υπόψη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Εν όψει και της νέας πρόσκλησης για το πρόγραμμα απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για νέους κατόχους διδακτορικών ΕΣΠΑ παρακαλούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μπορούμε να συμπεριληφθούμε χωρίς εξαίρεση όπως αυτό έχει οριοθετηθεί στο άρθρο 173. 

Υπενθυμίζουμε την παράγραφο από την εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη όπου αναφέρει “προκειμένου να διασφαλιστούν ισότιμες και δίκαιες προοπτικές πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, με κριτήριο την προσωπική αξία και ικανότητά τους".

Οι θιγόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα