Thumbnail
Επιστολή διαμαρτυρίας των γονιών προς κάθε αρμόδιο - Δώστε λύση

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και τον Έπαρχο Λήμνου για την μη διευθέτηση μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο, απέστειλαν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Μούδρου.

Οπως τονίζουν στην επιστολή τους οι γονείς, σύμφωνα με τη νομοθεσία η μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία της Λήμνου, είναι ευθύνη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και η μη διευθέτησή της, παρ' ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία μία αποζημίωση με μορφή επιδόματος προς τους γονείς, σε κάθε περίπτωση οξύνει το ήδη τεράστιο πρόβλημα.

«Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αλλά και χρόνου και έλλειψης δυνατότητας μεταφοράς σε αρκετές περιπτώσεις των παιδιών από τους γονείς. Κάποιοι δεν οδηγούν, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να διαθέσουν Ι.Χ. όχημα την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους. Οι συνεχείς επικοινωνίες και οχλήσεις του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, το αντίθετο μάλιστα, πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι το ζήτημα των μεταφορών που δεν έχουν ανατεθεί, δεν μπορεί και μάλλον δεν πρόκειται να λυθεί», σημειώνουν.

Η επιστολή των γονιών

Αξιότιμοι κύριοι

 1. Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων των σχολείων μας καθώς και την διαμαρτυρία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μούδρου, αναφορικά με το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της μεταφοράς των μαθητών των ημερήσιων σχολείων από και προς τα Λύχνα και την Ανεμόεσσα καθώς και της μεταφοράς των μαθητών των ολοήμερων σχολείων από και προς όλους τους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Μούδρου, διότι ενώ η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει την 11η Σεπτεμβρίου 2023 και ενώ σε λίγες μέρες τελειώνει ο Οκτώβριος, δεν έχει ακόμα διευθετηθεί. 

2. Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τη νομοθεσία η μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία της Λήμνου, είναι ευθύνη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και η μη διευθέτησή της, παρ' ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία μία αποζημίωση με μορφή επιδόματος προς τους γονείς, σε κάθε περίπτωση οξύνει το ήδη τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αλλά και χρόνου και έλλειψης δυνατότητας μεταφοράς σε αρκετές περιπτώσεις των παιδιών από τους γονείς. Κάποιοι δεν οδηγούν, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να διαθέσουν Ι.Χ. όχημα την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους. Οι συνεχείς επικοινωνίες και οχλήσεις του Συλλόγου προς τους αρμόδιους φορείς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, το αντίθετο μάλιστα, πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι το ζήτημα των μεταφορών που δεν έχουν ανατεθεί, δεν μπορεί και μάλλον δεν πρόκειται να λυθεί. 

3. Οι Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών, ζητάμε να δείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και παρακαλούμε να μεριμνήσετε, με τις κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι μεταφορές των μαθητών και να έχει νόημα η υποχρεωτικότητα φοίτησης στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Αναμένουμε εναγωνίως την επίλυση του προβλήματος και ευελπιστούμε να τελεσφορήσει μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι γονείς δεν είναι διατιθέμενοι να αφήσουν άλλο την παρούσα κατάσταση να διαιωνίζεται και στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων των σχολείων μας που έλαβε χώρα την 21η Οκτωβρίου 2023, αποφασίστηκε ότι αν παρέλθει η ανωτέρω ημερομηνία και δεν δοθεί λύση, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις. 

Με εκτίμηση 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Μούδρου 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κεραυνοι κακοκαιρία
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές...
Ξεκίνησε η κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
ypoyrgeio paideias
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
Για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε 2,3,4 και  σχολεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους θα υπάρξει μέριμνα;
Σχετικά με τις νέες διατάξεις για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών
σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία