χαλανδρι 60 λυκειο
Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο

Χρηματοδότηση €6.250.000 για την ανέγερση του 6ου Λυκείου, εξασφαλίστηκε με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020», με την από 16.10.2023 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Με την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης, μπαίνει στην τελική ευθεία η ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή του Πατήματος.

Προηγήθηκαν η εκπόνηση 31 μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία και εξωτερικούς συνεργάτες, η προέγκριση της άδειας απο τον Δεκέμβριο του 2022 και η τελική έκδοση της άδειας οικοδομής, τον Ιούνιο του 2023.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σχολίασε: «Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο. Ευχαριστώ τον κ. Γ. Πατούλη για την τήρηση της δέσμευσής του, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Α. Γιάνναρη, το διευθυντή έργων κ. Θ. Κυριαζόπουλο για την αμέριστη συνδρομή τους, την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Χριστούλη, την αντιδήμαρχο παιδείας κ. Ιωάννα Αθανασάτου και ιδιαίτερα όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους».

Προηγήθηκαν πολυετείς προσπάθειες

29 Ιουλίου 2020 - Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση της Διοίκησης για την ίδρυση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, στην περιοχή του Πατήματος Ι, στο εν λόγω ακίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου.

9 Φεβρουαρίου 2022 - Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, εξουσιοδότησε το δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, να υπογράψει το σχετικό παραχωρητήριο για το ακίνητο, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή και γίνει η οριστική παραλαβή του σχολείου.

25 Ιανουαρίου 2023 - Ο Δήμος Χαλανδρίου και η ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης του οικοπέδου των 6.839,16 τ.μ. επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που προορίζεται για την ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου.

6ο Λύκειο & 17o Δημοτικό δίνουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης

Η ανέγερση του 6ου Λυκείου σε συνδυασμό με την κατασκευή και του 17ου Δημοτικού, που έχει επίσης δρομολογηθεί,  θα λύσει πολύ σοβαρά ζητήματα σχολικής στέγης στο Πάτημα Ι, δεδομένου ότι στο άμεσο μέλλον προβλέπεται αύξηση του αριθμού των μαθητών, λόγω της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ποιοι εκλέγονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- Τα 6 εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης
Υποψήφιοι ήταν συνολικά 10 μέλη ΔΕΠ, εκ των οποίων εκλέγονται οι 6 διδάσκοντες του Ιδρύματος.
Ποιοι εκλέγονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- Τα 6 εσωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης