χαλανδρι 60 λυκειο
Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο

Χρηματοδότηση €6.250.000 για την ανέγερση του 6ου Λυκείου, εξασφαλίστηκε με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020», με την από 16.10.2023 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Με την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης, μπαίνει στην τελική ευθεία η ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή του Πατήματος.

Προηγήθηκαν η εκπόνηση 31 μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία και εξωτερικούς συνεργάτες, η προέγκριση της άδειας απο τον Δεκέμβριο του 2022 και η τελική έκδοση της άδειας οικοδομής, τον Ιούνιο του 2023.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σχολίασε: «Η ένταξη του έργου της ανέγερσης του 6ου Λυκείου στο ΕΣΠΑ, αποτελεί την πιο ισχυρή διάψευση του ισχυρισμού ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν αξιοποιεί το ΕΣΠΑ ως χρηματοδοτικό εργαλείο. Ευχαριστώ τον κ. Γ. Πατούλη για την τήρηση της δέσμευσής του, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Α. Γιάνναρη, το διευθυντή έργων κ. Θ. Κυριαζόπουλο για την αμέριστη συνδρομή τους, την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Έλενα Χριστούλη, την αντιδήμαρχο παιδείας κ. Ιωάννα Αθανασάτου και ιδιαίτερα όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους».

Προηγήθηκαν πολυετείς προσπάθειες

29 Ιουλίου 2020 - Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση της Διοίκησης για την ίδρυση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, στην περιοχή του Πατήματος Ι, στο εν λόγω ακίνητο, ιδιοκτησίας του Δήμου.

9 Φεβρουαρίου 2022 - Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, εξουσιοδότησε το δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, να υπογράψει το σχετικό παραχωρητήριο για το ακίνητο, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή και γίνει η οριστική παραλαβή του σχολείου.

25 Ιανουαρίου 2023 - Ο Δήμος Χαλανδρίου και η ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης του οικοπέδου των 6.839,16 τ.μ. επί των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αντώνη Τρίτση (Ο.Τ. 1192), που προορίζεται για την ανέγερση του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου.

6ο Λύκειο & 17o Δημοτικό δίνουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγης

Η ανέγερση του 6ου Λυκείου σε συνδυασμό με την κατασκευή και του 17ου Δημοτικού, που έχει επίσης δρομολογηθεί,  θα λύσει πολύ σοβαρά ζητήματα σχολικής στέγης στο Πάτημα Ι, δεδομένου ότι στο άμεσο μέλλον προβλέπεται αύξηση του αριθμού των μαθητών, λόγω της οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ioanninon
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
Πάνω από 800 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετείχαν σε μια συνάντηση ακαδημαϊκών, επιστημόνων, νέων ερευνητών, φοιτητών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Συνέδριο «Εκπαίδευση, Διδασκαλία και Δια Βίου Μάθηση στον 21ο αιώνα»
πειραιας 1
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών
Παρά την ανυπόφορη ζέστη η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μια βουερή από συνθήματα πορεία από τα γραφεία της ΔΔΕ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μαζική και δυναμική εκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία στη ΔΔΕ Πειραιά για τις διώξεις των καθηγητών