Κενά στα σχολεία: Ανάστατοι οι γονείς Γυμνασίου στο Χαλάνδρι με κενά 39 διδακτικών ωρών...
Γονείς: «Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει άμεσα και κατά προτεραιότητα τα κενά!»

Αντιμέτωποι με κενά 39 διδακτικών ωρών στις ειδικότητες Φιλολόγου (14 ώρες), Μαθηματικού (8 ώρες), Γερμανικών (8 ώρες) και  Μουσικής (7 ώρες και 2 ώρες χορωδία), τα οποία δυστυχώς δεν καλύφθηκαν ούτε και με το τέλος της Β1 φάσης Αναπληρωτών, βρίσκονται οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου...

Οι γονείς των μαθητών, αφού προηγουμένως απέστειλαν επιστολή Υπουργείο Παιδείας καθώς και στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Β' Αθήνας, συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Διευθυντή Δ.Ε Β' Αθήνας, ο οποίος τους ενημέρωσε πως γνωρίζει μεν το πρόβλημα, δεν μπορεί όμως με βεβαιότητα να δηλώσει πως τα κενά του σχολείου τους θα καλυφθούν με την επόμενη φάση αναπληρωτών που θα γίνει στο προσεχές διάστημα.

«Είμαστε το μόνο σχολείο του Χαλανδρίου όπου πάνω από το 50% των μαθητών μας έχει δεχθεί από τις αρχές του χρόνου μια πρωτοφανή υποβάθμιση στην ποσότητα και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης η οποία τείνει να λάβει μόνιμα και μη αντιστρέψιμα χαρακτηριστικά», τονίζουν και απαιτούν την άμεση και κατά προτεραιότητα τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που λείπουν στο σχολείο τους...

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου

Σήμερα Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου με τον κύριο Αθανάσιο Παλλαντζά, Αναπληρωτή του Διευθυντή ΔΔΕ Β’ Αθήνας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκφράσουμε την έντονη αγωνία, τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία των γονέων του σχολείου μας, διότι το σχολικό έτος 2023-2024 ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που συνεχίζονται έως και σήμερα.

Είμαστε το μόνο σχολείο του Χαλανδρίου που βρίσκεται αντιμέτωπο με κενά 39 διδακτικών ωρών στις ειδικότητες Φιλολόγου (14 ώρες), Μαθηματικού (8 ώρες), Γερμανικών (8 ώρες) και  Μουσικής (7 ώρες και 2 ώρες χορωδία), τα οποία δυστυχώς δεν καλύφθηκαν ούτε και με το τέλος της Β1 φάσης Αναπληρωτών. Και έχουμε ήδη φτάσει στο μέσο του Οκτώβρη.

Είμαστε το μόνο σχολείο του Χαλανδρίου όπου πάνω από το 50% των μαθητών μας έχει δεχθεί από τις αρχές του χρόνου μια πρωτοφανή υποβάθμιση στην ποσότητα και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης η οποία τείνει να λάβει μόνιμα και μη αντιστρέψιμα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, ενημερωθήκαμε ότι οι ειδικότητες Γερμανικής Φιλολογίας και Μουσικής θα τοποθετηθούν με την λεγόμενη Β2 φάση. Όμως οι ειδικότητες των κλάδων Φιλολογίας και Μαθηματικών δεν γνωρίζει κανείς εάν θα συμπεριληφθούν στην λεγόμενη Β2 φάση ή στην λεγόμενη Γ φάση (εάν και εφ’όσον υπάρξει Γ φάση...).

Στην συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι οι τυπικές διαδικασίες από πλευράς της ΔΔΕ Β’ Αθήνας έχουν γίνει. Συγκεκριμένα, χθες 16/10/2023 επικαιροποιήθηκε και κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά η παρούσα κατάσταση τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθηλητισμού με επιστολή ενημέρωσης σχετικά με τα ακάλυπτα λειτουργικά κενά των κλάδων (Αρ. Πρωτ. 15405/16.10.2023).

Στην εύλογη ερώτησή μας σχετικά με τον λόγο που δεν έχουν ακόμα καλυφθεί ΟΛΑ τα γνωστά κενά δεν δόθηκε απάντηση.

Καταλήγουμε στο ότι ο λόγος - αν και δεν δηλώνεται - παρόλα αυτά συνάγεται και είναι προφανής: αφορά στην επιλογή που λέγεται «έλλειψη πιστώσεων» και είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης!

Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει άμεσα και κατά προτεραιότητα τα κενά! Η ανάγκη είναι πλέον επιτακτική, ώστε τα παιδιά μας να μην επωμιστούν για ακόμα μια χρονιά τις συνέπειες της ελλιπούς εκπαίδευσης τους λόγω υποστελέχωσης του δημόσιου σχολείου.

Ζητάμε λοιπόν: Την άμεση και κατά προτεραιότητα τοποθέτηση στο σχολείο μας εκπαιδευτικών των κλάδων: Φιλολόγου, Μαθηματικού.

Δηλώνουμε ότι αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση όλων των αρμοδίων στα εύλογα αιτήματά μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες διαμαρτυρίας, ώστε να μπορέσουμε να εισακουστούμε και να αναδείξουμε το αυτονόητο δίκαιο των αιτημάτων μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα