βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η με αριθμό 236/16-10-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη  εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης».

Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση

Θέμα: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Μεγάλες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο έχει προκαλέσει η συνέχιση της συνδικαλιστικής δίωξης, με άδικες και αστήρικτες κατηγορίες, της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης, που υπηρετεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της τότε Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η καταφανώς συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε, αφού το πόρισμα της ΕΔΕ πρότεινε την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια κλήθηκε σε γραπτή απολογία, παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων, αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, στις 21 Σεπτεμβρίου σωματεία και φορείς έκαναν αγωνιστική παρέμβαση στην Π.Δ. Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, ενάντια στην δίωξη της εκπαιδευτικού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός που διώκεται πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για το σύγχρονο σχολείο που αξίζει στους μαθητές, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, με βάση το πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της εκπαιδευτικού που νόμιμα υπερασπίστηκε τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του 14ου Δ.Σ. Ηρακλείου στο οποίο υπηρετεί. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
apognosi
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
Παιδιά που χάθηκαν , γιατί η φτώχεια τους , τους απέδειξε ότι μόνο το πανεπιστήμιο είναι μέσο ανέλιξης , και σε έναν κόσμο που αλλάζει , οδηγήθηκαν...
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
οδοντοβουρτσα
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
Παρότι πολλοί θεωρούν ιδανικό να βουρτσίζουν τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει το αντίθετο...
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια