βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η με αριθμό 236/16-10-2023 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Κ.Ο. «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη  εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης».

Ακολουθεί η Επίκαιρη Ερώτηση

Θέμα: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Μεγάλες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο έχει προκαλέσει η συνέχιση της συνδικαλιστικής δίωξης, με άδικες και αστήρικτες κατηγορίες, της εκπαιδευτικού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Κρήτης, που υπηρετεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται, επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της τότε Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η καταφανώς συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε, αφού το πόρισμα της ΕΔΕ πρότεινε την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια κλήθηκε σε γραπτή απολογία, παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων, αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απ’ όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, στις 21 Σεπτεμβρίου σωματεία και φορείς έκαναν αγωνιστική παρέμβαση στην Π.Δ. Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, ενάντια στην δίωξη της εκπαιδευτικού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός που διώκεται πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για το σύγχρονο σχολείο που αξίζει στους μαθητές, τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, με βάση το πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της εκπαιδευτικού που νόμιμα υπερασπίστηκε τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του 14ου Δ.Σ. Ηρακλείου στο οποίο υπηρετεί. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

apokries
«Πρωτοπορεί» η ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια με ελεγκτές ντυμένους... μασκαράδες
Εφόδους στα καρναβάλια ετοιμάζει η ΑΑΔΕ: Στέλνει ελεγκτές ντυμένους μασκαράδες
«Πρωτοπορεί» η ΑΑΔΕ: Ετοιμάζει εφόδους στα καρναβάλια με ελεγκτές ντυμένους... μασκαράδες