κολύμβηση
Μέσω της κολύμβησης, τα παιδιά αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και αίσθηση ευθύνης για την προσωπική τους ασφάλεια στο νερό

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Π.Ε. Ηρακλείου, ανακοινώνει πως με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16/10 η έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του Ν. Ηρακλείου, στην πισίνα εκμάθησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου .

Στην πρώτη μέρα εφαρμογής του μαθήματος  παρευρέθηκαν  ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου  κ.  Εμμανουήλ Μπελαδάκης,  η Σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας κ. Ελένη Μαράκη, ο Διευθυντης ΕΑΚΗ κ. Σακαρακης Κώστας και ο Αντιπροεδρος της Επιτροπής Διοίκησης κ. Εμμανουήλ Χουρδάκης.

Επίσης,  οι  Υπεύθυνοι Γραφείου Φυσικής Αγωγής  κ.  Ιωάννης  Κατσαμποξάκης και η κ. Αναστασία Τζιαναμπέτη. Υπεύθυνοι για τη Διδασκαλία: ο κ. Στέργιος Παπαδάκης, η κ. Όλγα Κουκιαδάκη, η κ. Αμαλία Ιερωνυμίδη, ο κ. Ιωάννης Ζελεσκίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Κουτρούλης με Υπεύθυνο Συντονιστή τον κ. Νικόλαο Ακουμιανάκη

Τα χαμόγελα των μαθητών περίσσευαν και η χαρά της συμμετοχής τους στο μάθημα ήταν πολύ μεγάλη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκης: “Η εκμάθηση της κολύμβησης είναι απαραίτητη δεξιότητα για τα παιδιά του Δημοτικού. Η κολύμβηση δεν είναι μόνο μια αθλητική δραστηριότητα, αλλά επίσης μια δεξιότητα που προάγει τη φυσική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσω της κολύμβησης, τα παιδιά αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και αίσθηση ευθύνης για την προσωπική τους ασφάλεια στο νερό”.

Η κ. Ελένη  Μαράκη τόνισε πως: “Η κολύμβηση ενισχύει τη σωματική τους υγεία και βελτιώνει τη συνολική τους κατασταλτικότητα και συγκέντρωση. Παράλληλα, παρέχει στα παιδιά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προάγοντας την ενεργό συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και βοηθώντας τα να διατηρούν ένα υγιές σώμα και πνεύμα”.

Εφαρμόζεται από τους παρακάτω  πιστοποιημένους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής ορισμένους από το Υπουργείο Παιδείας : Παπαδάκης Σ., Κουκιαδακη Ο., Ιερωνυμιδη Α., Ζελεσκιδης Ι., Κουτρουλης Κ. με Υπεύθυνο Συντονιστή τον κ. Νικόλαο Ακουμιανάκη .

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Π.Ε. Ηρακλείου, ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Ε.ΑΚ.Η και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου  για την άψογη συνεργασία τους. Πάνω από 2.500 από 91 σχολεία δεν θα είχαν αυτήν την ευκαιρία εάν δεν υπήρχε η δική τους συμπαράσταση, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη