αγγλικά
Εφόσον το μάθημα των αγγλικών αποτελεί ένα καίριο μάθημα που διδάσκεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες ποιος είναι ο λόγος που παραγκωνίζεται;

O υπό σύσταση Σύλλογος Αγγλικής/ Κλάδος ΠΕ06 ΣΥ.Κ.Α.Γ.Ε., με επιστολή του ζητά την άμεση κάλυψη των κενών του μαθήματος των αγγλικών στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με Αναπληρωτές Πλήρους Ωραρίου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο μάθημα των αγγλικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική  και ειδική αγωγή.

H επιστολή

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ; Τα αγγλικά είναι μία διεθνής γλώσσα που κατέχει κυρίαρχη θέση όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και σε τομείς  όπως των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των επικοινωνιών, της πολιτικής, του τουρισμού, της αεροναυτιλίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και της ψυχαγωγίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Με λίγα λόγια, η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη στην ζωή μας και, πιο συγκεκριμένα, στην ζωή των παιδιών καθώς αποτελεί μία βασική γλώσσα  που είναι και θα είναι σημαντικό εφόδιο στην μετέπειτα ζωή τους.

Σύμφωνα με έρευνες, η εκμάθηση της δεύτερης/ξένης γλώσσας ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την θετική στάση των παιδιών απέναντι σε μιας άλλη -εκτός από την μητρική τους- γλώσσα  και έναν άλλο πολιτισμό. Ακόμη, η επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα κρίνεται επιτακτική σε όλες τις προηγμένες αλλά και στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με το CEFR η γνώση της αγγλικής ανήκει στη 2η σε σειρά κατάταξης ικανότητα του Ευρωπαίου πολίτη (με πρώτη τη γνώση της μητρικής και τρίτη τη λογικομαθηματική ικανότητα). Γιατί λοιπόν η σχολική χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες κενά στο μάθημα των αγγλικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

Τίθεται το εξής ερώτημα: Εφόσον το μάθημα των αγγλικών αποτελεί ένα καίριο μάθημα που διδάσκεται σε όλες τις σχολικές βαθμίδες ( Νηπιαγωγείο- Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Εσπερινό Λύκειο- ΕΠΑΛ), ποιος είναι ο λόγος που παραγκωνίζεται; Είναι ένα εύλογο ερώτημα που πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να απαντήσουν.

Ακόμη, οι ανακοινώσεις για φειδωλές προσλήψεις αναπληρωτών όσον αφορά σε όλες τις ειδικότητες στην γενική και ειδική αγωγή γεννά ένα δεύτερο εύλογο ερώτημα: Θα καλυφθούν τα κενά του μαθήματος των αγγλικών σε όλες τις βαθμίδες;

Επίσης, είναι άδικο να μην λαμβάνουμε υπόψη πως πολλά παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μάθουν αγγλικά σε εξωσχολικούς χώρους ενώ παρέχουμε δημόσια εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, οι μαθητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνουν εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων στη γενική και ειδική αγωγή. Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο μάθημα των αγγλικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική  και ειδική αγωγή.

Έχοντας μπει στον Οκτώβριο, απαιτούμε την κάλυψη των κενών του μαθήματος των αγγλικών στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με Αναπληρωτές Πλήρους Ωραρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Γιορτή με εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και παρουσία Πιερρακάκη!
Την παράσταση έκλεψε, κατά την έναρξη της εκδήλωσης η μικρή Μαρία Φουντουλάκη που τραγούδησε Acappella ένα παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι και...
Γιορτή με εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και παρουσία Πιερρακάκη!