Καλλιτεχνικό Σχολείο χωρίς μαθήματα χορού και κινηματογράφου ...για μισό χρόνο!
Γονείς: Την φετινή χρονιά ενώ η προκήρυξη για τους καθηγητές κατευθύνσεων έγινε τον Αύγουστο , έως και σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις τους με ότι συνεπάγεται για την πρόσληψή τους...

Επιστολή αγανάκτησης προς τον Υπουργό Παιδείας για τα κενά που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το σχολείο, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Οπως τονίζουν οι γονείς, αφού παραθέτουν κατάσταση με τα κενά σε καθηγητές του σχολείου, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που οι καθηγητές – μετά από έντονο αγώνα έγγραφα και κινητοποιήσεις όλων των καλλιτεχνικών σχολείων οι καθηγητές προσελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2022 – τα προηγούμενα χρόνια οι καθηγητές παρουσιάζονταν στα σχολεία τον Ιανουάριο , τέσσερις (4) μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης.

«Την φετινή χρονιά ενώ η προκήρυξη για τους καθηγητές κατευθύνσεων έγινε τον Αύγουστο , έως και σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις τους με ότι συνεπάγεται για την πρόσληψή τους. Με αυτό το τρόπο καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού και κινηματογράφου δε διδάσκονται το μισό χρόνο», υπογραμμίζουν οι γονείς

Όλη η επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε τα παιδιά μας να αφιερώνονται απερίσπαστα στην γνώση και την μάθηση. Δυστυχώς στο Καλλιτεχνικό μας σχολείο υπάρχουν πολλά οργανικά κενά σε καθηγητές τόσο για τα μαθήματα της γενικής παιδείας όσο και για τα μαθήματα των κατευθύνσεων. Συνεπώς σαν σύλλογος γονέων θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν όλες οι διοικητικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν οργανικά κενά σε καθηγητές του σχολείου μας.

Σας Παραθέτουμε κατάσταση με τα κενά σε καθηγητές του σχολείου μας:

ΚΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ 26/09/2023

ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ

-23 ώρες

ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ

-8 ώρες

ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

-12 ώρες

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

-4 ώρες

ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

-4 ώρες

ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

-32 ώρες

Σας εφιστούμε την προσοχή για τους καθηγητές των κατευθύνσεων του σχολείου μας (χορού – κινηματογράφου) γιατί , με εξαίρεση την περσινή χρονιά που οι καθηγητές – μετά από έντονο αγώνα έγγραφα και κινητοποιήσεις όλων των καλλιτεχνικών σχολείων οι καθηγητές προσελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2022 – τα προηγούμενα χρόνια οι καθηγητές παρουσιάζονταν στα σχολεία τον Ιανουάριο , τέσσερις (4) μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές των συγκεκριμένων τεχνών. Την φετινή χρονιά ενώ η προκήρυξη για τους καθηγητές κατευθύνσεων έγινε τον Αύγουστο , έως και σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί οι αιτήσεις τους με ότι συνεπάγεται για την πρόσληψή τους. Με αυτό το τρόπο καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού και κινηματογράφου δε διδάσκονται το μισό χρόνο.

Συγχρόνως απαιτούμε , διεκδικώντας :

  • την σύσταση κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου, ένα αίτημα που ταλανίζει χρόνια τα καλλιτεχνικά μας σχολεία.

Επιζητούμε το αυτονόητο την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένου με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή και του καθηγητή της κοινωνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή