ipourgeio_paideias
Τροποποιήθηκε η επιλογή των μελών του Μητρώου προς ανάθεση διδακτικού έργου

Σε τροποποίηση της υπό στοιχεία Κ1/104717/ 10-08-2020 Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Κανονισμός Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δ.Ι.Ε.Κ.» (Β’ 3393), προχώρησε το ΥΠΑΙΘΑ δια της Αποφάσεως υπ. αριθμ. πρωτ. K5/110353 της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζέττας Μακρή, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5898/10-10-2023.

Όπως ορίζει η τροποποιητική απόφαση, από τη διαδικασία μοριοδότησης, προκύπτουν αξιολογικοί πίνακες, και οι εκπαιδευτές κατατάσσονται σε φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Δημόσιο Ι.Ε.Κ., ειδικότητα και μάθημα.

Σε μέλη του Μητρώου οι οποίοι εκπροσωπούν εργαστηριακούς χώρους συνεργαζόμενους με Δ.Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ., Δημόσιους (εκτός Εργαστηριακών Κέντρων ή Σχολικών Εργαστηρίων) ή Ιδιωτικούς, ανατίθενται κατά προτεραιότητα μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα των οικείων εργαστηρίων ή το εργαστηριακό μέρος μικτού μαθήματος με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα οριζόμενα στο προσοντολόγιο του μαθήματος, όπως αυτό περιγράφεται στον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας.

Στα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) στα οποία εκπαιδεύονται οι καταρτιζόμενοι των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. και των Δημοσίων Ε.Σ.Κ., ορίζεται κατά προτεραιότητα σε κάθε εργαστηριακό μάθημα ή εργαστηριακό μέρος μικτού μαθήματος, ως εκπαιδευτής, εκπαιδευτικός του Ε.Κ. με πρόταση του Διευθυντή του Ε.Κ. σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. ή της Ε.Σ.Κ. με την προϋπόθεση να πληροί τις προϋποθέσεις ανάθεσης μαθήματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προσοντολόγιο του μαθήματος, όπως αυτό περιγράφεται στον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας.

Ο εκπαιδευτικός του Ε.Κ. θα πρέπει να είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. - Ε.Σ.Κ. και να έχει υποβάλει σχετική δήλωση μαθημάτων. Στις περιπτώσεις που προβλέπεται δεύτερος εκπαιδευτής στα εργαστηριακά μαθήματα, υποχρεωτικά θα επιλέγεται από τους αξιολογικούς ανά μάθημα πίνακες των εκπαιδευτών του Μητρώου.

Δεν είναι δυνατή η ανάθεση διδακτικού έργου σε εκπαιδευτές μη ενταγμένους στο Μητρώο.

Δεν είναι δυνατή η ανάθεση διδακτικού έργου σε μέλη του Μητρώου τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε αξιολογικούς πίνακες μαθημάτων χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις ανάθεσης μαθήματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προσοντολόγιο στον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας. Η διαδικασία ανάθεσης διδακτικού έργου διενεργείται όπως προβλέπεται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.»

 

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ
Δικαστικό «μπλόκο» στις διεκδικήσεις του ΕΦΚΑ: Απόφαση-σταθμός απαλλάσσει συνταξιούχο από χρέος 110.000 ευρώ
Δεν υποχρεούται να επιστρέψει το αστρονομικό ποσό των 110.358 ευρώ, το οποίο του είχε καταβληθεί αχρεωστήτως από τον ΕΦΚΑ
Δικαστικό «μπλόκο» στις διεκδικήσεις του ΕΦΚΑ: Απόφαση-σταθμός απαλλάσσει συνταξιούχο από χρέος 110.000 ευρώ
ΔΟΕ
ΔΟΕ: Κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις 20 Μαρτίου και στήριξη στους διωκόμενους για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση
ΔΟΕ: Κινητοποίηση στην Κομοτηνή για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Απεργία της ΟΕΝΓΕ
«Παραλύουν» τα νοσοκομεία: Διήμερο με απεργία και κινητοποιήσεις στην Υγεία
Σε κλοιό κινητοποιήσεων το ΕΣΥ: Στους δρόμους αύριο Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, ακολουθεί η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
«Παραλύουν» τα νοσοκομεία: Διήμερο με απεργία και κινητοποιήσεις στην Υγεία
Σερβιτόρος
«Κλείδωσαν» αυξήσεις μισθών και η αμοιβή της 6ης ημέρας για 500.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό
Η νέα σύμβαση προβλέπει συνολική ενίσχυση των αποδοχών που θα κλιμακωθεί την επόμενη διετία. Συγκεκριμένα, ορίζεται αύξηση 8% για το 2026, την οποία...
«Κλείδωσαν» αυξήσεις μισθών και η αμοιβή της 6ης ημέρας για 500.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό