ΔΙΕΚ
Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.

Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους καθώς με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, αρμόδιας για την Τουριστική Εκπαίδευση, ξεκινά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή 590 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024.

Οι αιτήσεις αφορούν:

● 24 τμήματα, σε 10 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα (με έδρα την Ανάβυσσο) , Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Λουτράκι (με έδρα την Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα το Άργος), Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα.

● 5 ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη, (ε) Οροφοκομία

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι/ες υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από την Τετάρτη 11.10.2023 έως και την Παρασκευή 20.10.2023.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση σε δύο (2) πόλεις, επιλέγουν τα αντίστοιχα πεδία στην ηλεκτρονική αίτηση.

Πληροφορίες για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

● Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση, και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

● Απευθύνονται σε εργαζομένους/ες και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι/ες δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης.

● Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.

● Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες. Περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων, καθώς και σειρά εργαστηρίων.

● Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές/τριες δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, το οποίο καθορίζεται και καταβάλλεται από τη Δ.Υ.Π.Α. (Ο.Α.Ε.Δ.).

● Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν, με επαύξηση των μισθολογικών αποδοχών τους.

"Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη μετεκπαίδευση 2023-2024, για 590 εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους των τουριστικών κλάδων. Προσφέρουμε σεμινάρια δια ζώσης εκπαίδευσης σε 590 εργαζόμενους/ες στον τουρισμό, σε 10 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους και να επαυξήσουν τις εργασιακές ευκαιρίες και τις μισθολογικές απολαβές που δικαιούνται με την αποφοίτησή τους", δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη και συμπλήρωσε:

Επιπλέον, ξεκινάμε από το τέλος του 2023, με το μεγαλύτερο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του Υπουργείου Τουρισμού, για εργαζόμενους/ες και πρόσκαιρα ανέργους τουριστικών κλάδων με τουλάχιστον 18.000 ωφελούμενους/ες, που θα λάβουν 1.250 ευρώ αποζημίωση συμμετοχής.

Για τον σκοπό αυτό αξιοποιήσαμε πόρους ύψους 45 εκ από το Ταμείο Ανάκαμψης και προσφέρουμε προγράμματα κατάρτισης σε 7 ειδικότητες με εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση και πιστοποίηση. Η αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, με τη μετεκπαίδευση που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας του ίδιου του τουριστικού μας προϊόντος. Η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί για εμάς έναν κρίσιμο τομέα για την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα. Σ’ αυτήν στηρίζεται η μακρόχρονη τουριστική διαδρομή μας και η παγκόσμια αναγνώρισης της δυναμικής της. Και, φυσικά, παραμένει διαχρονικά ο βασικός μοχλός υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας".

Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
σχολεία
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»
Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»