Δωρεάν σεμινάριο για Δασκάλους, Νηπιαγωγούς & ΕΕΠ
Σεμινάριο 15 ωρών για Δασκάλους, Νηπιαγωγούς & ΕΕΠ στην Πάτρα, από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας, «Καλλίπολις»

«Με βοήθησε να λειτουργήσω την τάξη μου σαν εμψυχωτής, βοηθώντας τους μαθητές μου να αναδείξουν δεξιότητες που ίσως δεν γνώριζαν ότι είχαν, αλλά και να αποτρέψω συμπεριφορές που δεν ωφελούν στον χώρο του σχολείου. Η βιωματική μορφή του σεμιναρίου σε βάζει στη θέση του μαθητή για να καταλάβεις πως θα νιώσει. Άμεση εφαρμογή στη τάξη με την παροχή ενός χρήσιμου & δομημένου εκπαιδευτικού υλικού. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα στη τάξη, συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά πόσο υπέροχο είναι το αίσθημα του ανήκειν σε ομάδα και της αποδοχής σε αυτήν. Τελικά.. Εγώ, Εσύ, Εμείς..Δυναμώνουμε Μαζί!» Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις των δασκάλων και νηπιαγωγών που συμμετείχαν στο Σεμινάριο που υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά.

Το πώς "Εγώ, Εσύ... Εμείς..." μπορούμε να "Δυναμώσουμε Μαζί", θα δουλέψουν και φέτος οι εκπαιδευτικοί, στο βιωματικό σεμινάριο που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις» σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό ψυχικής υγείας μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και η ενίσχυση τους στον ρόλο του εμψυχωτή. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να βιώσουν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και του εαυτού, που αποτελούν σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Στο τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε όλες τις συναντήσεις της εκπαίδευσης θα προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή το εκπαιδευτικό υλικό.

Το Σεμινάριο, διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από 30 Οκτωβρίου 2023 έως 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 17.00-19.15 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, «Καλλίπολις» Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35 (έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, στον πρώτο όροφο). Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι δωρεάν.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Κυρίτση Βίκυ, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Σχολικής Ψυχολογίας – Επιστημονικό στέλεχος του «Καλλίπολις» στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας 2610.226948, 2610.623290, στο email: [email protected].

σεμινάριο εκπαιδευτικών
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών