Δωρεάν σεμινάριο για Δασκάλους, Νηπιαγωγούς & ΕΕΠ
Σεμινάριο 15 ωρών για Δασκάλους, Νηπιαγωγούς & ΕΕΠ στην Πάτρα, από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας, «Καλλίπολις»

«Με βοήθησε να λειτουργήσω την τάξη μου σαν εμψυχωτής, βοηθώντας τους μαθητές μου να αναδείξουν δεξιότητες που ίσως δεν γνώριζαν ότι είχαν, αλλά και να αποτρέψω συμπεριφορές που δεν ωφελούν στον χώρο του σχολείου. Η βιωματική μορφή του σεμιναρίου σε βάζει στη θέση του μαθητή για να καταλάβεις πως θα νιώσει. Άμεση εφαρμογή στη τάξη με την παροχή ενός χρήσιμου & δομημένου εκπαιδευτικού υλικού. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα στη τάξη, συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά πόσο υπέροχο είναι το αίσθημα του ανήκειν σε ομάδα και της αποδοχής σε αυτήν. Τελικά.. Εγώ, Εσύ, Εμείς..Δυναμώνουμε Μαζί!» Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις των δασκάλων και νηπιαγωγών που συμμετείχαν στο Σεμινάριο που υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά.

Το πώς "Εγώ, Εσύ... Εμείς..." μπορούμε να "Δυναμώσουμε Μαζί", θα δουλέψουν και φέτος οι εκπαιδευτικοί, στο βιωματικό σεμινάριο που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις» σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό ψυχικής υγείας μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και η ενίσχυση τους στον ρόλο του εμψυχωτή. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να βιώσουν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και του εαυτού, που αποτελούν σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες για την ψυχική υγεία των παιδιών. Στο τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε όλες τις συναντήσεις της εκπαίδευσης θα προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή το εκπαιδευτικό υλικό.

Το Σεμινάριο, διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από 30 Οκτωβρίου 2023 έως 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 17.00-19.15 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, «Καλλίπολις» Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35 (έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, στον πρώτο όροφο). Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι δωρεάν.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Κυρίτση Βίκυ, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Σχολικής Ψυχολογίας – Επιστημονικό στέλεχος του «Καλλίπολις» στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας 2610.226948, 2610.623290, στο email: [email protected].

σεμινάριο εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Αλέξης Χαρίτσης
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»
«Το μόνο καινούριο που ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι δίνει μάχη κατά των πολυεθνικών κολοσσών! Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης! Εντάξει, κάπου...
Χαρίτσης σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Συγχαρητήρια, 7 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι μειώθηκε το εισόδημά τους»