biblia
Αρχίζει η αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων: 20 ευρώ η επιδότηση, 30 για παιδιά δικαιούχων

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων έτους 2023.

Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους ως και τις 28/9/2023.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του και

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή. Για την παραλαβή της παροχής δωρεάν βιβλίων, η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Επιτρέπεται μόνον η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 20,00 ευρώ κατά ανώτατο όριο, ανά δικαιούχο, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου/βιβλίων αφού αφαιρεθεί έκπτωση, σε ποσοστό 10%.

Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης στο βιβλίο τιμής λιανικής πώλησης. Επίσης, ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, επιδοτεί για βιβλία κάθε τέκνο δικαιούχο του ΛΑΕ με το ποσό των 30,00 ευρώ. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογιζόμενης και της έκπτωσης 10%) υπερβαίνει το ποσό των 20,00 ή 30,00 ευρώ, την πρόσθετη διαφορά καταβάλει ο δικαιούχος, χωρίς καμία υποχρέωση του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή πατώντας ΕΔΩ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι συντάξεις λόγω Καθαράς Δευτέρας - Όλες οι ημερομηνίες που θα μπουν τα χρήματα της σύνταξης στους λογαριασμούς ανά ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
περιπολ
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός – Κατηγορίες για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και αντίσταση
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός