biblia
Αρχίζει η αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων: 20 ευρώ η επιδότηση, 30 για παιδιά δικαιούχων

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων έτους 2023.

Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους ως και τις 28/9/2023.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του και

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή. Για την παραλαβή της παροχής δωρεάν βιβλίων, η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Επιτρέπεται μόνον η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών

Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 20,00 ευρώ κατά ανώτατο όριο, ανά δικαιούχο, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή του βιβλίου/βιβλίων αφού αφαιρεθεί έκπτωση, σε ποσοστό 10%.

Η έκπτωση θα υπολογίζεται επί της αναγραφόμενης στο βιβλίο τιμής λιανικής πώλησης. Επίσης, ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, επιδοτεί για βιβλία κάθε τέκνο δικαιούχο του ΛΑΕ με το ποσό των 30,00 ευρώ. Σε περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων (υπολογιζόμενης και της έκπτωσης 10%) υπερβαίνει το ποσό των 20,00 ή 30,00 ευρώ, την πρόσθετη διαφορά καταβάλει ο δικαιούχος, χωρίς καμία υποχρέωση του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή πατώντας ΕΔΩ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Βροχές και πιθανές χαλαζοπτώσεις το μεσημέρι: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Άστατος καιρός σήμερα Κυριακή: Πίσω από μια ήπια θερμοκρασία —που θα φτάσει έως και τους 22 βαθμούς— μπορεί να κρύβεται μια ξαφνική μπόρα ή ένα...
Βροχές και πιθανές χαλαζοπτώσεις το μεσημέρι: Τι αναμένουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
σφακιανακης
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Την Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Σοφία Ζαχαράκη: Τον Μάιο ανοίγει ο ψηφιακός διάλογος για το Νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Την Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
troxaia.jpg
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της Αθήνας σήμερα Κυριακή: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από τις 08:00 έως τις 11:00 στο κέντρο
Από τις 08:00 έως τις 11:00 το πρωί, το κέντρο θα φορέσει… αθλητικά παπούτσια, και μαζί του θα αλλάξει και η καθημερινότητα των οδηγών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της Αθήνας σήμερα Κυριακή: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από τις 08:00 έως τις 11:00 στο κέντρο
Διατροφή στη νηστεία
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι
Από τα θαλασσινά και τα όσπρια μέχρι τις παραδοσιακές πίτες: Πώς θα καλύψετε τις διατροφικές σας ανάγκες χωρίς στερήσεις μέχρι την Ανάσταση
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι