Thumbnail
ΑΣΕ: Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου έφτασε στο σημείο να καταψηφίσει ακόμα και τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας της Θεσσαλίας

Σκληρή ανακοίνωση κατά της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο, η οποία «θυμήθηκε φέτος να ορθώσει «τείχος» με φαιδρά και πρωτοφανέρωτα «επιχειρήματα», προσποιούμενη ότι δεν ξέρει ότι τα Λαϊκά Φροντιστήρια διοργανώνονται για πάνω από 10 χρόνια» στο νησί, εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ

Οπως υποστηρίζει η ΑΣΕ, η υποκριτική στάση της ΔΑΚΕ αποκαλύφθηκε, καθώς, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει στην ανακοίνωσή της, καταψήφισε την -επίσης διευρυμένης πλειοψηφίας- απόφαση του σωματείου (60/27-9-2023) για την Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη χαρακτηρίζοντάς τη λαϊκίστικη!

Ολη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Στις 25/9 λήφθηκε απόφαση από το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ (ΑΠ 59/25-9-2023) με διευρυμένη μάλιστα πλειοψηφία (ΑΣΕ – Συμμαχία Εκπαιδευτικών Ζακύνθου 5 «υπέρ» έναντι 1 «κατά» και 1 «λευκό» ΔΑΚΕ) για τη συνδιοργάνωση λαϊκών φροντιστηρίων αλληλεγγύης με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, το μοναδικό Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νησιού και εκπρόσωπο χιλιάδων εργαζομένων-γονέων των μαθητών μας. Στην ίδια επίσης συνεδρίαση έγινε συζήτηση αναφορικά με την αναγκαιότητα κινητοποίησης και για το ζήτημα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια, κάτι που είναι κρατική υποχρέωση και εδώ και χρόνια αρχίζει σχεδόν στο τέλος του πρώτου τετραμήνου και μάλιστα σε 1 σχολείο σε όλο το νησί.

Τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης διοργανώνονται εδώ και 10 χρόνια (ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής αποφάσεις της ΕΛΜΕΖ: 07/20-12-2012, 126/17-10-2013, 40/26-9-2015, 62/30-09-2022) και έχουν βοηθήσει εντελώς δωρεάν μαθητές φτωχών λαϊκών οικογενειών όλων των ηλικιών της Βθμιας Εκπ/σης με την εθελοντική συνδρομή εκπαιδευτικών (μονίμων, αναπληρωτών, αδιόριστων).

Η ΕΛΜΕΖ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, χωρίς να κάνει σε καμία περίπτωση πίσω από την απαίτηση για κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμο προσωπικό, χωρίς σε καμία περίπτωση να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, τη μόνη λύση που μπορεί να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη μέρα.

Απέναντι σε αυτή την υπερδεκαετή προσπάθεια αλληλεγγύης της ΕΛΜΕΖ που γινόταν μάλιστα πάντοτε εν γνώσει της ΔΑΚΕ, η συγκεκριμένη παράταξη θυμήθηκε φέτος να ορθώσει «τείχος» με φαιδρά και πρωτοφανέρωτα «επιχειρήματα», προσποιούμενη ότι δεν ξέρει ότι τα Λαϊκά Φροντιστήρια διοργανώνονται για πάνω από 10 χρόνια. Πρόκειται για την ίδια παράταξη που δεν έχει βγάλει τσιμουδιά για τα 45, τουλάχιστον, κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία της ΔΔΕ Ζακύνθου. Ας μην ξεχνάμε ότι κατέχει μία από τις δύο έδρες αιρετών στο ΠΥΣΔΕ, γεγονός που –υποτίθεται– την καθιστά το μάτι και το αφτί των συναδέλφων στη Διοίκηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΑΚΕ, πιστή στο ρόλο του «πυροσβέστη» κάθε αντίδρασης -ενάντια στα όσα αντιεκπαιδευτικά μέτρα παίρνει και η παρούσα κυβέρνηση- αλλά και κάθε έκφρασης αλληλεγγύης, τορπιλίζει με κάθε δυνατό τρόπο ακόμα και τις προσπάθειες εκείνες που βοηθούν τους πιο αδύναμους οικονομικά μαθητές μας!

Η υποκριτική στάση της ΔΑΚΕ αποκαλύφθηκε, καθώς, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνει στην ανακοίνωσή της, καταψήφισε την -επίσης διευρυμένης πλειοψηφίας- απόφαση του σωματείου (60/27-9-2023) για την Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη χαρακτηρίζοντάς τη λαϊκίστικη!

>Τέλος, και για να φανεί ο συνδικαλιστικός κατήφορος της εν λόγω παράταξής, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι  η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου έφτασε στο σημείο να καταψηφίσει ακόμα και τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας της Θεσσαλίας με το «επιχείρημα» ότι αυτά συγκεντρώνονται στο χώρο του Εργατικού Κέντρου!

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την εν γένει στάση της ΔΑΚΕ.

ΥΓ. Αρνούμαστε να μπούμε σε συζήτηση για το «συνδικαλισμό της αφίσας», το μόνο συνδικαλισμό που μπορεί να κάνει η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου, μια και αποδεδειγμένα είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καν πεδίο αντιπαράθεσης για…τα χρώματα ή τα σχήματα μιας αφίσας.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ζάκυνθος 02-10-2023

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες