μαθητές σε καρότσα
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία από την Κέρκυρα, όπου μαθητές μεταφέρονται πάνω σε καρότσα αγροτικού μετά το σχόλασμά τους και εξαιτίας των προβλημάτων στις σχολικές μεταφορές στο νησί του Ιονίου.

Τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν, οι γονείς τους είτε δεν έχουν αυτοκίνητο είτε βρίσκονται στη δουλειά και το μαρτύριο για δεκάδες μαθητές στην Κέρκυρα συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, κάνει λόγο για έναν κατήφορο που δεν έχει τέλος.

«Η Περιφερειακή Αρχή δε μπορεί ακόμη -τρίτη εβδομάδα τώρα- να κάνει το αυτονόητο. Δε μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά μας στο σχολείο τους. Πολλά παιδιά δεν πάνε σχολείο από αδυναμία των εργαζόμενων γονέων να τα μετακινήσουν οι ίδιοι, αφού ακόμη η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Σε σχολεία όπως το Μουσικό ή τα Ειδικά, το πρόβλημα υπάρχει πιο έντονο καθώς υπάρχουν παιδιά που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας.

Η καθυστέρηση της Περιφέρειας για ακόμη μια φορά να προκηρύξει τον διαγωνισμό, η παραχώρηση των σχολικών δρομολογίων στις διαθέσεις του ιδιωτικού τομέα και η αντίληψη της κυβέρνησης πως οτιδήποτε παρέχεται σε όλους δωρεάν δεν είναι ανταποδοτικό για εκείνη, είναι οι λόγοι που πάνω από 3.000 μαθητές στο νησί μας δεν έχουν ακόμη λεωφορεία, ενώ είναι άγνωστο πότε θα εκτελεστούν στο σύνολό τους.

Μεγάλος αριθμός παιδιών αναγκάζεται είτε να μείνει σπίτι είτε να μετακινηθεί με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ χάνοντας όμως τα μαθήματα των πρωινών ωρών, ενώ αρκετά είναι και τα περιστατικά που γονείς μεταφέρουν με οχήματα σε καρότσα μεγάλο αριθμό μαθητών!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφερειακή Αρχή μας λέει ότι οι φάκελοι των υποψήφιων μεταφορέων βρέθηκαν ελλιπείς με ληγμένες Άδειες Οδήγησης, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος!!! Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα λεωφορεία κυκλοφορούν και μεταφέρουν τουρίστες τις μέρες αυτές στους δρόμους του νησιού μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις