μαθητές λεωφορεία
Περίπου 3.000 μαθητές δεν μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Και η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί όπως φαίνεται για πολύ ακόμα.

Περίπου 3.000 μαθητές δεν μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Και η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί όπως φαίνεται για πολύ ακόμα.

Η Ένωση Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί σε μαζική συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη και ώρα 11:00 στην πρώην Νομαρχία

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας

Ενώ μας διαβεβαίωνε λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων ότι θα γίνουν πολύ σύντομα οι σχολικές μεταφορές, αυτό δεν το έκανε. Έπειτα από συνάντηση που είχαμε μαζί τους, Ένωση Γονέων κεντρικής Κέρκυρας, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, μας υποσχέθηκαν ότι την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη θα γίνουν τα περισσότερα σχολικά δρομολόγια, ούτε πάλι τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Κι όμως, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε από Δευτέρα μόνο 29 από τα 165 δρομολόγια!

Περίπου 3.000 μαθητές δεν μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία εδώ και δύο εβδομάδες. Και η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί όπως φαίνεται για πολύ ακόμα.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις σας και η ασυδοσία σας - μας θυμώνουν. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να είναι στο δρόμο και να χάνουν τις ώρες των μαθημάτων τους. Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να μένουν σπίτι ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο τους.

Τόσο το υπουργείο όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι εν έτει 2023 υπάρχουν παιδιά εκτός σχολείου λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων! Εκτός και αν η κα. Κράτσα, η Περιφερειακή Αρχή και το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν ότι οι γονείς έχουν την δυνατότητα να διανύουν 90 χλμ. τη μέρα (με επιστροφή) για να μεταφέρουν λόγου χάρη τα παιδιά τους από την Λευκίμμη στο Μουσικό σχολείο!

Είστε υπεύθυνοι μαζί με το υπουργείο Παιδείας και εμπαίζετε εμάς και τα παιδιά μας!

Η Περιφερειακή Αρχή να βρει λύση τώρα! Όσο το δικαίωμα της μεταφοράς των παιδιών μας είναι εμπόρευμα, αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Οριστική λύση οι ασφαλείς δημόσιες μεταφορές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αποφάσεις ώστε να συμμετέχουμε μαζικά σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη και ώρα 11:00 στην πρώην Νομαρχία.

Ελπίζουμε να βρούμε την κα. Περιφερειάρχη στη θέση της!

Το ΔΣ της Ένωσης

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 26/9 ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Για ακόμη μια χρονιά βιώνουμε την καθυστερημένη δράση της Περιφερειακής Αρχής αφού και πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με φέτος, με εκατοντάδες μαθητές να χάνουν ώρες μαθήματος ή να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο και να μένουν σπίτια τους.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι γονέων που παραβρέθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση εξέφρασαν την απελπισία που έχει καταλάβει τους γονείς αφού από τη μια, με την τουριστική σεζόν ακόμα σε ισχύ, πολλοί από αυτούς εργάζονται κι από την άλλη, με την εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, που έχει εκτοξεύσει τα καύσιμα στο ύψη, ακόμα κι αυτό το απλό πηγαινέλα στο σχολείο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Μεταφέρθηκαν οι ανησυχίες των γονιών, οι οποίοι σκέφτονται να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο -το μουσικό και τα ειδικά σχολεία- γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο βάρος της μεταφοράς των παιδιών τους. Τόνισαν ότι είναι η 2η συνεχόμενη φορά που έχουμε το ίδιο πρόβλημα, γεγονός που δείχνει την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας της περιφέρειας. Απαίτησαν, παρόλη την αλλαγή υπεύθυνου μεταφορών, μιας και η Περιφερειακή αρχή έχει συνέχεια, την άμεση επίλυση του προβλήματος, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τις επόμενες χρονιές και ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα, κάθε χρόνο, με θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι τοπικοί Διευθυντές εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν πίεσαν από πιο νωρίς για την επίλυση του προβλήματος. Όπως και το υπουργείο εσωτερικών για την όλη κατάσταση που υπάρχει με τις μεταφορές των μαθητών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μας ανέφερε ότι τρέχει αυτό το διάστημα διαγωνισμός τα αποτελέσματα του οποίου θα βγούνε την Δευτέρα και επομένως Τετάρτη θα υπάρχουν σχολικά λεωφορεία. Βέβαια, στην προηγούμενη συνάντηση είχε διαβεβαιώσει, ότι την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, κάτι που δεν έγινε.  Ούτε όμως την Τετάρτη ξεκίνησαν οι μεταφορές των μαθητών και μετά την κατάληξη της απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη 21/9, στην παλιά Νομαρχία, επαναλαμβάνουμε την κινητοποίηση, μέχρι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να λύσει το ζήτημα.

Είμαστε πεισμένοι ότι το ζήτημα των σχολικών μεταφορών θα λυθεί οριστικά μόνο με ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα, που θα διαχειρίζεται τα δικά του οχήματα για την μεταφορά των μαθητών δίχως την παρέμβαση ιδιωτών που άλλοτε συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και άλλοτε όχι ανάλογα με το προσφερόμενος όφελος.

· Άμεσα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια

· Όλα τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μισθωμένων μεταφορών να μεταφέρονται δωρεάν, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιούν

· Να μην προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη λεωφορείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα