ekpaideytikoi
Εάν έστελναν λιγότερους αναπληρωτές/ αναπληρώτριες θα μας στοίβαζαν 100 στις τάξεις, ή το σωστό θα ήταν να πιέσει να έρθουν περισσότεροι καθηγητές;

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας έκλεισε 33 τμήματα (23 σε Γυμνάσια και 10 σε Λύκεια) των περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Αλίμου, Βούλας και άλλων. Η για να το πούμε διαφορετικά, «χάθηκαν σε μια νύχτα 4 σχολεία» από αυτήν την περιοχή.

Τα παραπάνω σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου και τη Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Παράλληλα οι δυο ΕΛΜΕ επισημαίνουν: «Θεωρώντας λοιπόν, ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτο να κλείνουν τμήματα, πράγμα που δεν είχε γίνε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΛΜΕ μας καταγγέλλουν αυτήν την ενέργεια και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πολεμήσουν αυτήν την τακτική. Ήδη, με πολύ έντονο τρόπο διαμαρτυρηθήκαμε γι’ αυτό, στη συνάντηση των ΕΛΜΕ με τον προϊστάμενο και τώρα, ως δεύτερο βήμα προχωρούμε στην καταγγελία».

Η ανακοίνωση των ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

E’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου και η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλουν την πρωτοφανή ενέργεια του νέου προϊσταμένου εκπαίδευσης της Δ/νσης Β/θμιας εκπ/σης Δ’ Αθήνας  να «εξαφανίσει» 33 τμήματα σχολείων!

Η Διεύθυνση Β/θμιας εκπ/σης Δ Αθήνας έκλεισε 33 τμήματα (23 σε Γυμνάσια και 10 σε Λύκεια) των περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Αλίμου, Βούλας και άλλων. Η για να το πούμε διαφορετικά, όπως γράφτηκε  σε γνωστό εκπαιδευτικό σάιτ  «χάθηκαν σε μια νύχτα 4 σχολεία» από αυτήν την περιοχή.

Ο νέος Διευθυντής της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας  μας είπε, όταν τον επισκεφθήκαμε ως ΕΛΜΕ, ότι απλά εφάρμοσε τον νόμο.

Τι έχει να πει όμως ο κύριος όσον αφορά στο θέμα των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, για τις οποίες συνήθως λαμβάνουμε γνώση στην αρχή της χρονιάς; Τότε δηλαδή που εκείνος είχε προχωρήσει στο "κόψιμο" τμημάτων χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε αν θα έχουμε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, που θα οδηγούσαν στη διατήρηση των τμημάτων;

Επίσης, μας είπε ότι δεν μπορεί να αφήσει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς γιατί το Υπουργείο στέλνει λίγους αναπληρωτές/ αναπληρώτριες. Και ρωτάμε: Εάν έστελναν λιγότερους αναπληρωτές/ αναπληρώτριες θα μας στοίβαζαν 100 στις τάξεις, ή το σωστό θα ήταν να πιέσει να έρθουν περισσότεροι καθηγητές;

Εμείς, ως ΕΛΜΕ, πιστεύουμε πως ο προϊστάμενος Β/θμιας εκπ/σης θα έπρεπε να λάβει υπόψιν του τα προηγούμενα χρόνια της καραντίνας που προκάλεσαν τόσα ψυχολογικά προβλήματα λόγω του εγκλεισμού και άλλες δυσκολίες στους μαθητές και μαθήτριές  μας αλλά και σ’ εμάς. Θα έπρεπε να λάβει υπόψιν ότι πολλές από τις περιοχές όπου τόσο εύκολα έκλεισε τμήματα, αντιμετωπίζουν επιπλέον οικονομικά και άλλα προβλήματα μετά την επέλαση των μνημονίων. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι φανερό πως η εκπαιδευτική διαδικασία είναι δυσκολότερη πια με 27 μαθητές/ μαθήτριες, τη στιγμή μάλιστα που κάνουμε αγώνα να ελαττώσουμε κι άλλο τον αριθμό των μαθητών/μαθητριών μας για ένα ουσιαστικό, επικοινωνιακό μάθημα.

Θεωρώντας λοιπόν, ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτο να κλείνουν τμήματα, πράγμα που δεν είχε γίνε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΛΜΕ μας καταγγέλλουν αυτήν την ενέργεια και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πολεμήσουν αυτήν την τακτική. Ήδη, με πολύ έντονο τρόπο διαμαρτυρηθήκαμε γι’ αυτό, στη συνάντηση των ΕΛΜΕ με τον προϊστάμενο και τώρα, ως δεύτερο βήμα προχωρούμε στην καταγγελία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

nikaia
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη
Σύμφωνα με καταγγελίες διανομέας παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα με τη μηχανή που οδηγούσε και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στη μέση της λεωφόρου...
Τροχαίο ΣΟΚ στη Νίκαια: Διανομέας παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα αιμόφυρτη