pierrakakis
Πότε ανακοινώνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών (Β΄φάση) και πόσες θα είναι;

Μια ενημέρωση που ήρθε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ), εάν αληθεύει, δίνει νέα διάσταση στο καυτό θέμα της πολυαναμενόμενης Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο ΠΑΣΑΝ σημειώνει ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Παιδείας η β φάση αναμένεται να τρέξει αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο λόγος αυτής της καθυστέρησης, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και η δικαιολογία ήταν πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ αναζητά επιπλέον πιστώσεις.

Είναι αλήθεια ότι πριν από λίγες μέρες σε επικοινωνία του alfavita.gr με τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννη Κατσαρό είχε δηλωθεί από τον τελευταίο ότι η Β΄ φάση αφορούσε περίπου 10.000 αναπληρωτές. Αυτό σήμαινε, αν αφαιρούσε κανείς τους 7.300 αναπληρωτές που θα προσλαμβάνονταν στην Παράλληλη Στήριξη (σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις Βορίδη) θα έμεναν λιγότεροι από 3.000 για την Γενική Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Είναι σίγουρο ότι με τον αριθμό αυτό (και καθώς ένα μέρος αναπληρωτών δεν θα παρουσιάζονταν όπως βέβαια έγινε και στην Α΄ φάση) θα φαινόταν ότι το υπουργείο παιδείας ρίχνει νερό σε ένα σουρωτήρι αφού τα κενά είναι τουλάχιστον υπερτετραπλάσια παρόλες τις προσπάθειες πολλών διευθυντών Εκπαίδευσης να μειώσουν τμήματα σχολείων υπερφορτώνοντας τις αίθουσες ή να φορτώσουν με υπερωρίες εκπαιδευτικούς.

Μπορεί λοιπόν το υπουργείο Παιδείας να πιέζει και για άλλες πιστώσεις και μπορεί αυτός να είναι και ο λόγος της καθυστέρησης. 

Παράλληλα, σήμερα, είχαμε και μια ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) που μετέφερε και αυτός την πληροφορία ότι οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις αναπληρωτών της Β' φάσης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και την φήμη ότι η ανάληψη υπηρεσίας (άρα και η έναρξη της μισθοδοσίας) θα γίνει μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ΠΑΣΑΔ σημειώνει με έμφαση ότι «μετά τις συλλογικές πιέσεις για την Ειδική Αγωγή "βρέθηκαν" νέες πιστώσεις και ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ενόψει της Β' φάσης φαίνεται ότι θα αυξηθεί. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των κενών.»

Και συμπληρώνει «Δυστυχώς, όμως, για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε την απόλυτη απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς. Η εξοικονόμηση πόρων πραγματοποιείται ξανά εις βάρος μας, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία. 

Στο δια ταύτα, λοιπόν.

Η Β' φάση προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο λόγος;

Κάποιος πιο πονηρεμένος από εμάς θα έλεγε ότι η ανακοίνωση των ονομάτων "πρέπει" να γίνει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η ανάληψη υπηρεσίας (άρα και η έναρξη της μισθοδοσίας) ΜΕΤΑ.

Ο νοών νοείτω.»

Αυτά υποστηρίζουν οι δυο Σύλλογοι, ΠΑΣΑΝ και ΠΑΣΑΔ, ωστόσο, οι πληροφορίες που έχει ακόμη και σήμερα το alfavita.gr από το Γραφείο της υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου είναι ότι γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν τα ονόματα πριν αλλάξει ο μήνας, δηλαδή, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε μέχρι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου να έχουν τοποθετηθεί και να βρίσκονται στα σχολεία. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 280 θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης
Δείτε τους πίνακες διοριστέων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις 280 θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Παρεμβάσεις: 6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης, αντίστασης κι αγώνα - 15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε και Δ.Ε για την επέτειο των 15 ετών χρόνια από τη δολοφονία
Παρεμβάσεις: 6 Δεκέμβρη μέρα μνήμης, αντίστασης κι αγώνα - 15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου