apth sxoli thetikon epistimon
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Από αύριο και έως 4 Οκτωβρίου, οι πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα του ΑΠΘ (https://register.auth.gr), για να αποκτήσουν ιδρυματικό λογαριασμό που θα τους δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες, όπως έκδοση κάρτας σίτισης και ακαδημαϊκής ταυτότητας, ηλεκτρονική γραμματεία κ.λπ.

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος σε μήνυμά-καλωσόρισμά τους προς τους πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Το μήνυμα των Πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ στους νέους φοιτητές

«Αγαπητές και αγαπητοί πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές,

Σας καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και ευχόμαστε πρόοδο και επιτυχίες στη διάρκεια των σπουδών σας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), είναι ένα πολυθεματικό Πανεπιστήμιο με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Οι σπουδές στο ΑΠΘ, χαρακτηρίζονται από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο γνώσεων των διδασκόντων, τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης, την αλληλεπίδραση των διδασκόντων με τους φοιτητές, τις συνεργασίες και την κινητικότητα των φοιτητών και διδασκόντων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, κυρίως με το πρόγραμμα Erasmus. Στη διάρκεια των σπουδών σας, θα αποκτήσετε πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες και θα αναπτύξετε πνεύμα συνεργασίας, συναδελφικότητας και φιλίας. Όλα αυτά, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την υπόλοιπη ζωή σας.

Τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία εκπαίδευσης, οι σύγχρονες βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια, η ηλεκτρονική πρόσβαση σε βάσεις με εκατοντάδες περιοδικά και βιβλία, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τα ερευνητικά προγράμματα και οι επιστημονικές συνεργασίες, η συμμετοχή σας σε πολιτιστικές και επιστημονικές ομάδες φοιτητών, θα συμβάλουν στην πρόοδό σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν προκλήσεις και ευκαιρίες.

Το ΑΠΘ είναι ένα φοιτητοκεντρικό πανεπιστήμιο και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως η σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, η στέγαση στις Εστίες, η άθληση στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ο συνήγορος του φοιτητή, οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και υποστήριξης φοιτητών με προβλήματα κινητικά, όρασης και ακοής. Για όλες αυτές τις υπηρεσίες και πολλές ακόμη, μπορείτε να ενημερωθείτε από τον οδηγό επιβίωσης.

Σας καλούμε από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας στην πλατφόρμα του ΑΠΘ (https://register.auth.gr), για να αποκτήσετε ιδρυματικό λογαριασμό που θα σας δώσει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες που σας αφορούν, όπως έκδοση κάρτας σίτισης και ακαδημαϊκής ταυτότητας, ηλεκτρονική γραμματεία κ.λπ.

Εάν επιθυμείτε να σιτίζεστε δωρεάν στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, θα πρέπει να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας κατά την εγγραφή σας στην ίδια πλατφόρμα https://register.auth.gr, του ΑΠΘ. Σε μεταγενέστερο στάδιο και όταν αποκτήσετε ιδρυματικό λογαριασμό στο ΑΠΘ, θα μπορέσετε να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να αποκτήσετε την κάρτα σίτισης.

Όλο το επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, θα είναι δίπλα σας, για ό,τι βοήθεια χρειαστείτε στη διάρκεια των σπουδών σας. Ιδιαίτερα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις φοιτήτριες και φοιτητές που κατάγονται από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες για τη ζωή σας στο ΑΠΘ, μπορείτε να βρείτε στον Οδηγό Επιβίωσης: https://studentguide.auth.gr/

Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Σας ευχόμαστε Υγεία, καλή αρχή, καλή πρόοδο, και μία δημιουργική φοιτητική ζωή».

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος

Οι Αντιπρυτάνεις

Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας

Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου